• CVVO 1 zet goede lijn door en rekent eenvoudig af met Waterpoort Boys

  Zaterdag 7 oktober 2023

  Na de mooie zege van vorige week op Heeg, waarvan met name de 2e helft nog vers in ons smaakgeheugen ligt was het vandaag zaak om deze goede flow vast te houden.

  Onder ideale voetbalomstandigheden lag er daartoe om 14.30 uur een wedstrijdbal klaar op de middenstip van -nomen est omen- sportpark het Schuttersveld te Sneek. De mannen van Ton en Christiaan zouden hier de krachten moeten gaan meten met de mannen van Waterpoortboys, in duels die -zo heeft het verleden ons geleerd- garant hebben gestaan voor spanning, sensatie, hectiek, dramatiek en emotie.

  Vanaf de aftrap gelijk al wel een wake-up call voor de mannen van CVVO om alert te blijven tegen dit vrij jonge en fysieke team van Waterpoortboys, nog eens onderstreept door het feit dat Marcel van der Meulen in de 4e minuut uit een corner de bal zo kan binnentikken, en daarmee de thuisploeg tot instemming van het Sneker publiek op een 1-0 voorsprong zet.

  Dit kunnen en willen de Lemsters natuurlijk niet op zich laten zitten en door goed druk op de bal te zetten weet Gerben in de 14e minuut de bal goed door te koppen voor de schietgrage voeten van Tije, die zich dit buitenkansje niet laat ontglippen; 1-1, een treffer die ondanks een appellerende grensrechter wel wordt gehonoreerd door de uitstekend leidende scheidsrechter.

  Op haar beurt probeert Waterpoortboys de wedstrijd terug te pakken maar stuit daarbij op de hechte defensie van CVVO, en als er dan toch een schot tussendoor glipt is er altijd nog een betrouwbare sluitpost in de (bloed)vorm van Lars.
  Aan de andere kant is onze stylist Senne de steenpuist op het Sneker zitvlak als hij keer op keer op snelheid door een woud van scheen beschermde Sneker kettingzagen heen slalomt om hetzij broerlief Tije, hetzij één van de gebroeders Visser in scoringspositie te dirigeren.

  Aan de aftrap voor de 2e helft overheerst dan ook het vertrouwen dat er nu orde op zaken zal worden gesteld door de mannen van CVVO, niet in de laatste plaats door de karakteristieke zoetgevooisde verbale aansporingen van trainer Haarman die zijn manschappen daarmee op niet mis te verstane wijze op de juiste posities dirigeert. CVVO is en blijft de bovenliggende partij en onderstreept dit nu ook in de score als Lourens op rechts zijn tegenstander op het verkeerde been zet en de bal panklaar bij Gerben aflevert die de Sneker keeper kansloos laat; 1-2.
  Ook bij de familie Visser worden de schulden direct afgelost want binnen 10 minuten is het Gerben die nu op zijn beurt Lourens in stelling brengt voor de 1-3, daarmee tevens de illusies aan Sneker kant om zeep helpend.
  In deze fase komt Waterpoort Boys er eigenlijk niet meer aan te pas en worden aan beide zijden nog wissels doorgevoerd om geboekte spelers te sparen.


  Het slotakkoord is dan aan Remco, die de bal met een fraaie sliding onderschept en met een al even fraaie crosspass Tije in stelling brengt om de 1-4 achter de Sneker goalie te pegelen.

  Tije schurkt hiermee dus alweer tegen zijn legendarische moyenne uit zijn tijd in de E-pupillen aan, waar hij geschiedenis schreef met zijn toen al vrij afgezaagde “Trije fan Tije” 😊

  Uiteraard wel drie mooie punten mee uit Sneek en een goede generale voor de kraker tegen koploper Joure, die we dan volgende week op eigen bodem mogen verwelkomen.