• CVVO 2 zet stijgende lijn voort en behaalt fraaie en verdiende zege in Makkum

  Zaterdag 7 oktober 2023

  In het kader van het doorpakken van de stijgende lijn in de prestatiecurve van onze reserves kregen wij hier vandaag een uitgelezen mogelijkheid voor.
  Vorige week nog een 4-4 gelijkspel na een riante voorsprong weggegeven hebbend in een vrij chaotisch duel tegen de Groninger Knickerbockers zou trainer Hedzer nu eindelijk wel eens een verdiende teug uit de zoete beker der overwinningschampagne willen drinken.

  Min of meer meewerkend voorwerp zou dan hiervoor wel het 2e team van Makkum moeten zijn, met drie punten uit 2 wedstrijden op dat moment nog boven de mannen van CVVO, die tot dan toe genoegen hadden moeten nemen met dat ene puntje uit eerdergenoemd thuisduel.

  In een goede 1e helft trok het team van CVVO gaandeweg het initiatief naar zich toe, en liet zich hierbij niet van de wijs brengen door de vreemde beslissingen van de scheidsrechter- bij tijd en wijle net zo duister als het verleden van Prins Bernhard.
  Nadat een doelpunt van de doorgebroken Tymen aanvankelijk nog werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel was het vlak voor rust toch raak toen hij op de juiste plek stond om de rebound van het op de paal afgeketste schot van Justin te verzilveren; 0-1

  Vlak na rust weet diezelfde Tymen de voorsprong te verdubbelen door uit een combinatie ingeleid door de goed doorgestapte Christiaan achter de doelman te tikken; 0-2
  Hierna tarten de mannen van Hedzer het noodloot door zich onnodig ver terug te laten zakken om vervolgens hiervoor de draai om de oren te krijgen waar ze dan eigenlijk om vragen; 1-2

  Gelukkig weten de mannen van CVVO zich daarna weer -zij het met vallen en opstaan- te herpakken en blijken ze in staat de rollen om te draaien, hoewel keeper Ramon nog wel een aantal malen moet optreden om verder onheil te voorkomen. Geruststellend en niet meer dan verdiend is het dan ook als Max over rechts goed doorzet en zijn schot op de lat ziet afketsen, maar dan is daar altijd nog weer de koning van de rebound Tymen die met een simpel knikje de bal in het lege doel kan laten verdwijnen; 1-3.

  Een prima uitslag en een teamprestatie van ons 2e waarvan de lat -met een knipoog naar Max- elke week weer een slagje hoger lijkt te zijn gelegd.