• CVVO brengt te weinig tegen Creil-Bant

    In de 2e wedstrijd van deze beker poule, zou het normaal gesproken het duel om de 1e plek zijn. Want NOK en SVBS’77 zijn op voorhand de zwakkere broeders in deze poule. CVVO won de 1e wedstrijd van SVBS’77 en Bant van NOK.

    CVVO begon deze wedstrijd met Danny, Jan Dirk, Lammert, Yannick, Jelmer V, Jorn, Jens, Erik, Lourens, Nick en Pepijn in de basis. CVVO begon best goed aan de wedstrijd met 2 mooie aanvallen. Maar aan de andere kant was het na 4 minuten wel gelijk raak, uit de omschakeling. Waarbij niet iedereen even alert was met druk zetten. In de 9e minuut werd het al 2-0 vanuit een ingooi, waarbij CVVO er niet goed uit zag.

    2-0 was ook de ruststand. In de 1e helft kregen Yannick en Lammert de ruimte om van achteruit te voetballen. Maar de middenvelders en backs konden niet bereikt worden. Daardoor moest veelvuldig de lange bal gespeeld worden. Dat ging te vaak mis en dat was precies waar Bant op wachtte om te counteren. Verder werd Bant af en toe gevaarlijk uit de vele dode spelmomenten. Qua lengte en breedte van de spelers lijkt het er op dat ze in Bant wel iets meer aardappels eten…..

    In het begin van de 2e helft stoof CVVO uit de kleedkamer, na waarschijnlijk een donderspeech van trainer Ton Haarman. Er werd nu wel goed druk gezet en dit leidde tot kleine kansen waar vertrouwen uit werd geput. Vele corners volgden, maar het geluk ontbrak. Martijn en Nino kwamen in het veld voor Jens en Pepijn na een uur spelen. CVVO bleef het proberen tot aan de 74e minuut, toen werd het 3-0 en was het duidelijk dat de achterstand niet meer in te halen was.
    Uiteindelijk is het bekertoernooi onderdeel van de voorbereiding op de competitie, maar je hoopt toch altijd op een volgende ronde. Maar dan kan nu de blik vooruit naar de 1e competitie wedstrijd tegen Heeg. Dinsdag wordt er om 20:00 tegen RKO geoefend. Zaterdag 17 september volgt dan de laatste bekerwedstrijd tegen NOK om 14:30. Beide wedstrijden worden bij CVVO gespeeld. De oefenwedstrijd tegen Flevo Boys 2 is helaas afgezegd vandaag.