• CVVO Darts Championship 2018

  Na een wekenlange voorbereiding was het zaterdag 22 december eindelijk zover, voor de 8e keer kon het ‘CVVO Darts Championship’ beginnen.

  De 26 deelnemers werden via een loting van Tom Meijer verdeeld over 6 banen.

  Om 10.30 i.p.v. 11.00 uur werd het startsein gegeven voor de poulefase, dit vanwege de kerstborrel na het darten.

  Tijdens de poulefase werd de 1e 180 gegooid door Tony Leenes.

  Na de poulefase werd het tijd voor de lunch, aangeboden door Jumbo Lemmer. De soep, gemaakt door de dames Geertje Hoekstra en Korina de Vries, smaakte fantastisch. En de broodjes, gesmeerd door Bibian van Dijk en Debora Jakobs, vonden ook gretig aftrek.

  Na de lunch werden de 1/8 finales gespeeld, eerst in de verliezerspoule en daarna in de winnaarspoule. 

  Hierna werden er 2 dartbanen afgestoten zodat de mensen die uit het toernooi lagen toch nog even een paar pijlen konden gooien. 

  Na de kwartfinales hadden we nog 4 man in het winnaarstoernooi zitten: Patrick Kuipers, Ariën Tijsseling, Erwin van den Berg en Patrick de Velde (de winnaar van de editie van 2017).

  De halve finales van de winnaarspoule werden als volgt gespeeld: Patrick Kuipers ?? Patrick de Velde en Ariën Tijsseling ?? Erwin van den Berg.

  Patrick de Velde won met 4 - 0 van Patrick Kuipers en Ariën won met 4 - 2 van Erwin.

  De halve finales van de verliezerspoule gingen tussen Jan van der Wal ?? Rens Brugman en Hans van Eijk ?? Mark Verhoeff.

  Rens won met 2 - 1 van Jan en Hans met 2 - 1 van Mark en dus ging de finale van de verliezerspoule tussen Rens Brugman en Hans van Eijk. Hans won deze wedstrijd met 3 ?? 0.

  De wedstrijd om de 3e en 4e plek ging tussen Erwin van den Berg en Patrick Kuipers. Erwin won deze met 3 ?? 1.

  De finale ging tussen Patrick de Velde en Ariën Tijsseling. In een spannende finale waarin de 2e 180 van het toernooi gegooid werd door Patrick trok Patrick aan het langste eind en won met 5 ?? 3.

  Na afloop van het toernooi werden de prijzen uitgereikt, en werden de heerlijke vleespakketten aan de prijswinnaars uitgedeeld:

   

  • Winnaar verliezers poule Hans van Eijk
  • 4e plaats Patrick Kuipers
  • 3e plaats Erwin van den Berg
  • 2e plaats Ariën Tijsseling
  • 1e plaats Patrick de Velde

   

  De hoogste finish werd gegooid door Wim Brugman (115) en dus ging Wim met de befaamde bierbelly-bokaal naar huis, zoon Rens Brugman kreeg voor zijn 2e plaats een heerlijke rollade.

  Via deze weg willen wij als organisatie Jumbo bedanken voor de lunch, de dames Geertje Hoekstra en Korina de Vries voor de soep, Wim Brugman voor de prijsuitreiking en uiteraard ook het barpersoneel ontzettend bedankt. En natuurlijk iedereen die meegedaan heeft aan het toernooi ook ontzettend bedankt en hopelijk tot volgend jaar.