• CVVO JO 14 behaalt fraaie 2e plaats op prestigieuze 46e Douwe Boomsma toernooi

  Zaterdag 8 juni 2019

  Een blik op de kalender zou ons moeten doen beseffen dat we qua weersomstandigheden in ieder geval een redelijke kans zouden moeten maken op een zomers weertype, maar de weerbarstige werkelijkheid van de dag bracht ons vandaag op de 46e editie van het Douwe Boomsma toernooi helaas een winderige en herfstig natte bende, die in het diepst van de maand oktober ook niet zou hebben misstaan. Jammer voor het toernooi en zeker ook voor de organisatie, die veel werk heeft verzet en daarmee alle seinen op groen had geschakeld om er vandaag een fantastisch voetbalfeest van hoog niveau op onze velden van te maken.

  Na de officiële opening, waarbij alle 16 deelnemende teams zich op het hoofdveld presenteerden was het traditioneel de beurt aan het team van CVVO om dit toernooi op het hoofdveld te openen. Als bekend heeft de organisatie de weelde om uit de aanmeldingen van JO 13-teams het crème de la crème van de Nederlandse voetbalvelden –veelal uitkomend in de tweede en derde divisies- een keus te kunnen maken, en om al dit voetbalgeweld een beetje het hoofd te kunnen bieden hadden wij als CVVO een selectie van een aantal JO 14-spelers gemaakt om tegenover dit geweld te kunnen stellen.

  Op papier dus met spelers van gemiddeld een jaartje ouder die op hoofdklasse niveau voetballen tegenover JO13 –divisieteams beloofde dit een mooi gelijkwaardig toernooi te gaan worden en het moet gezegd dat onze gelegenheids JO 14-formatie zich wonderwel en met soms wat geluk door het toernooi heen voetbalde.
  De eerste wedstrijd tegen het Osdorpse DCG (Door Combinatie Groot) gaven we gelijk maar ons visitiekaartje af door via goals van Laurens , Tije 2x, (hij is er weer…) en Stan met een 4-0 overwinning te openen, De tweede wedstrijd tegen shirtgenoten Elinkwijk eindigde in een 2-0 overwinning, met goals van Maarten en nummer 2 uit een schitterende volley door Tije.
  Met twee overwinning op rij komt de geur van een poule-overwinning dan opzetten, maar daar hadden we buiten de waard cq. buiten KFC gerekend. Deze Koog aan de Zaanse club, beslist niet te verwarren met de Kentucky Fried Chicken restaurants, bleek van een taaie en niet te kraken soort. Na 2 x 10 minuten spelen stond er dan ook een 0-1 eindstand in het boekje, waarmee de 1e plaats in de poule natuurlijk niet meer vanzelfsprekend was.

  Rekenmeester Peter bracht hier echter uitkomst, toen bleek dat we onszelf toch op doelsaldo als poulewinnaar mochten kronen en ons team zowaar de kwartfinales en een plek bij de laatse 8 van het toernooi had bereikt. In de knock-out fase is het dan natuurlijk de dood of de gladiolen, en zo leek de volgende wedstrijd tegen het Hengelose Achilles ‘12 op een bloedeloze 0-0 en een strafschoppenserie af te stevenen totdat onze Tije in de allerlaatste schrecksecunde een kansloze afvallende bal achterna jaagt, en deze 0,00015 seconden voor het laatste fluitsignaal in de kruising jaagt, de Twentenaren verbijsterd en ontgoocheld op het veld achterlatend.

  Met de halve finale op zak maakt het dan niets meer uit dat de regen met bakken uit de hemel waait, en ook niet dat de volgende tegenstander weer uit Twente komt en nu luistert naar de naam ATC’65. In de juiste flow gekomen behaalden we hier een betrekkelijk eenvoudige overwinning middels doelpunten door een fraaie lob over de keeper van Tymen, gevolgd door een evenzo fraai setje van 2 door Tije –met een dikke tut voor Beppe- en zo sta je dan na een 3-0 overwinning zomaar in de finale.

  De finale op het hoofdveld, waarbij onze namen werden omgeroepen en we met klanken van de White Stripes het veld betraden is op zich al een belevenis, helemaal als de tegenstander de meervoudig winnaar van de vorige edities Fortuna Wormerveer heet.
  Na een voortvarende start, waarbij Maarten zijn ploeg op een 1-0 voorsprong lepelde, herpakten de mannen uit Noord-Holland zich al snel en met uitgekookt en goed voetbal schoten ze zichzelf naar een 1-3 eindoverwinning. De mannen van CVVO konden hier verder niet veel meer tegenover zetten, en moesten concluderen dat Fortuna Wormerveer in deze finale de beter voetballende ploeg was en de wisselbeker terecht weer mee terug naar Wormerveer mocht nemen.

  Dit neemt niet weg dat onze gelegenheids-JO 14 een prima toernooi heeft gespeeld, en met een meer dan eervolle 2e plaats in dit toernooi het voetbalseizoen op een fraaie manier af kan sluiten.