• CVVO JO 15-1 andermaal geringeloord door Heerenveense divisionist

  Zaterdag 8 september 2018

  Na de schop onder de kont tegen Heerenveen vorige week was het zaak vandaag met een kussen achterin de broek naar Heerenveen af te reizen om in de tweede ronde beker de divisionisten van Heerenveense Boys tegen het groene lijf te lopen.

  Na een avontuurlijke rit bleek het laatste stukje van de Rottumerweg opgebroken en moesten we noodgedwongen slalommend tussen rioolbuizen en wegbakens door over het gefreesde asfalt en de hopelijk nog bewaakte spoorwegovergang het sportpark zien te bereiken. Ook voor de mannen en de staf van de JO 15- 1 geldt het immers credo “Wie den dood vreest is een lafaard”, en hierop voortbordurend zoeken wij de gevaren niet op, maar gaan ze ook zeker niet uit de weg.

  De boodschap waarmee onze discipelen vandaag het veld werden ingestuurd was even simpel als effectief; lekker voetballen en maar zien waar het schip strandt, met een knipoog naar het Lemster strand.
  Dat het schip vandaag wel erg vlot zou stranden was weliswaar ingecalculeerd, maar toch wel sneu voor onze jongens, een voorsprong kan het team- zeker in dit soort wedstrijden- vleugels geven en dan ontstaat er gelijk een hele andere soort wedstrijd. Helaas voor CVVO moesten we eerst met 2-0 achter komen alvorens Dylan de aansluittreffer met een sierlijke boog achter de Boys goalie liet verdwijnen; 2-1 .
  Ongelukkigerwijze zou deze aansluittreffer onze afsluittreffer blijken te zijn, en liepen de mannen van Heerenveense Boys via goed combinatievoetbal nog voor rust uit naar het pluche van een 4-1 voorsprong.

  Na de rust zouden we proberen om met vers bloed in de vorm van drie wissels nog iets aan de hegemonie van Heerenveen te sleutelen, maar aan het einde van de rit bleek de marge van de eerste helft ook nog te zijn verdubbeld, en dropen we met een 7-1 nederlaag weer van het veld.
  Vanwege het kussen achterin de broek deed deze dit keer minder zeer, en het vertoonde spel liet toch wel een licht stijgende lijn zien, die we volgende week tegen het redelijk gelijkwaardig te achten Milka paarse Wolvega JO 15-1 dan maar moeten zien door te trekken.