• CVVO JO 15-1 begint het nieuwe jaar met een ietwat gelukkige zege in oefenpot tegen vv Drachten

Zaterdag 19 januari 2019

Na de tweede vorstnacht van dit prille jaar was het maar de vraag of er deze ochtend gevoetbald kon worden, en waar de natuurgrasvelden -hard als beton- korte metten maakten met de voetbalwensen, bood ons kunstgrasveld vandaag uitkomst. Glad als snot nodigde het maagdelijk wit aangevroren veld tijdens de warming up onze jongelingen een prima podium voor het maken van een paar gigantische schoentekeningen op het witte laken – ware meesterwerken met een veelal licht erotisch tintje.

Voor onze eerste oefenwedstrijd in 2019 hadden we de eerste klassers van vv Drachten JO 15-1 bereidwillig gevonden om naar Lemmer af te reizen, en daarnaast good old scheids Harmen weten te porren om het geheel muzikaal te begeleiden.

Zonder Olof (Canada) Dylan (Knibbel) en Christiaan-the CVVO-beast (griep) gehavend, maar gelukkig kon Mereaux nog tijdig uit de winterslaap worden gehaald, begonnen we de wedstrijd met het gebruikelijke aftasten, en ging het de eerste 10 minuten het min of meer gelijk op. Vanuit het niets werd Gyan naar voren gelanceerd en met een bekeken schot wist hij de keeper van Drachten het nakijken te geven voor de enigszins geflatteerde 1-0 voorsprong. Aan de andere kant moesten de mannen van CVVO JO 15-1 voortdurend op hun hoede zijn voor de snelle vleugelspelers van Drachten en moest Jelle zelfs nog volledig gestrekt om een zeker doelpunt van de lijn te halen. Dat onze gastspeler Mereaux tegen het einde van de eerste helft de 2-0 wist binnen te schieten was natuurlijk mooi meegenomen, maar eigenlijk ook een beetje tegen de verhouding in.

Na de rust bleek dat de zon het inmiddels klaar had gespeeld om de helft van het veld ijsvrij te maken, de andere helft –toevallig net die van onze tegenstander- bleef bevroren en spekglad, overigens net als bal, waardoor van echt goed voetbal vandaag –ook al vanwege de kou- moeilijk sprake kon zijn. De mannen van Drachten gaven zich echter nog maar niet gewonnen, en hadden eerst de pech dat een onhoudbaar schot op de paal belandde. Luttele minuten later toch nog de verdiende tegentreffer voor de mannen uit Drachten, toen Maurik de bal tussen de palen schoof voor de 2-1. Hierna drongen de gasten nog wel aan op de gelijkmaker, die eigenlijk ook niet onverdiend zou zijn geweest, maar het geluksdubbeltje viel vandaag met de blauw-witte kant naar boven, zodat de mannen van CVVO uiteindelijk met het zoet van de overwinning van het kunstgras konden stappen.

Zeker een nuttige oefenpartij tegen een pittige tegenstander van een gelijkwaardig niveau, volgende week tegen Balk zullen er wel enkele registers extra moeten worden opengetrokken, willen we dan weer met een zege van het veld gaan.