• CVVO JO 15-1 bijna klaar voor pittige promotiepoule ?

  Zaterdag 25 januari 2020

  Vandaag was het precies 43 jaar geleden dat het gezin van Wiepie Verhoeff een dubbele uitbreiding kon vieren met de komst van de tweeling Mark en Wiebren. Over de kleuren van de kinderkamers hoefde in huize Verhoeff niet lang te worden nagedacht, die werden keurig in het blauw-wit geschilderd, en met dit CVVO-virus zouden de gebroeders tot op de dag van vandaag besmet blijven.

  Zolang er geen vaccin gevonden is gaan we – na onze jarige trainer nog even fijngevoelig en glaszuiver te hebben toegezongen- weer lekker over tot de voetbalorde van de dag, en die bestaat uit een pittige promotiepoule, die volgende week al van start gaat , en vandaag dan nog een laatste mogelijkheid voor een oefenwedstrijd.

  Voor deze oefenwedstrijd waren wij te gast In het kale en vlakke polderlandschap, zo’n slordige vijf kilometer voorbij Rutten alwaar de thuisbasis is van eersteklasser SC Creil. Aan het begin van het seizoen hadden we al een keer tegen dit team geoefend, maar de toen behaalde 10-0 overwinning zou geen goede graadmeter zijn, want coach Jacob moet zijn team sindsdien flink hebben kunnen opschalen getuige de verdienstelijke 2e plaats in deze eerste klasse achter Urk JO 15-2.
  Met de gebruikelijke waarschuwing om deze tegenstander niet te onderschatten gingen we dan om 10.00 uur van start op het Creiler kunstgras, en al gelijk bleek de waarschuwing niet vergeefs, want tot twee keer toe verzuimde de ploeg van Creil –en dat zou toen niet eens onverdiend zijn geweest- de score te openen.
  Na een minuut of 25 spelen trokken de mannen van de JO 15-1 dan toch het initiatief meer en meer naar zich toe en in deze fase van kon dit dan ook in de score tot uitdrukking worden gebracht toen achtereenvolgens Jelle de 0-1 en enkele minuten later Gianni de 0-2 lieten aantekenen, een mooie stand om mee te nemen naar de rust.

  De rust kan soms heilzaam, maar soms ook verslappend werken, kennelijk gingen wij vandaag voor de laatste variant, want al na 2 minuten straft Creil ons geklungel achterin genadeloos af en maakt de 1-2 aansluittreffer. Luttele minuten later krult Maarten de schitterende 1-3 om de Creil keeper via de binnenkant paal binnen, maar ook deze marge is van korte duur als Creil de 2-3 binnenschiet.

  Het is aan het Grolsch kwartiertje te danken dat het uiteindelijke scoreverloop - zij het benauwend- nog gunstig uitpakt voor de mannen van CVVO, als Tymen de 2-4 binnentikt, maar weer gevolgd door een tegengoal ; 3-4 . Hierna weet Tymen nog 2 keer het net te vinden waardoor de nog alleszins acceptabele eindstand van 3-6 in de statistieken kan worden vastgelegd.

  Deze oefenwedstrijd heeft dan ook weer haar nut bewezen, en zowel de sterke als de minder sterke punten naar voren gebracht. Daarnaast een eervolle vermelding voor de veerkracht en de strijdlust in de ploeg van Creil, waarmee ze het ons vandaag –gelukkig maar- niet echt gemakkelijk hebben gemaakt.