• CVVO JO 15-1 komt pas in de tweede helft op stoom

  Zaterdag 13 oktober 2018

  Terwijl de thermometers zich op gingen maken voor een ongekende hoogtestage, waren de enfants terrible van het CVVO JO 15-1 team vanochtend al vroeg paraat voor een teamontbijtje, om in een gezellige sfeer de dag af te trappen en de sponsoren en niet te vergeten onze wasmem Reina nog even in het zonnetje te zetten.

  Aansluitend zouden we deze ochtend dan de mannen van Broekster Walden op bezoek krijgen, en in tegenstelling tot het onbijt zou dit dan beslist geen eitje voor ons gaan worden tegen deze koplopers.

  In de eerste helft bleek al snel dat de mannen uit Damwoude niets voor niets de koppositie hadden ingenomen, een prima voetbalmachine met een goede verdediging en een watervlug spitsenduo. Nadat een vrije trap van Dylan via de paal naast hobbelde was het toch meer en meer het team van Broekster Walden dat aanspraak maakte op de voorsprong en CVVO leek daar gek genoeg graag aan mee te willen werken, want er ging veel mis in deze eerste helft. Zo tekende de boomlange Damwoudster spits voor de 0-1 uit een snel uitgespeelde counter, en via een kopbal, een vrij doorgebroken spits en een slalommende middenvelder leek de wedstrijd binnen 10 minuten volledig door de mannen van CVVO uit handen te worden gegeven, en stond er zomaar een 0-4 achterstand op het –gelukkig door de felle zon slecht leesbare- scorebord.

  Dat Jens Schim tegen het einde van deze desastreuze eerste helft al zijn gram nog in een schot legde dat voor de psychologisch belangrijke tegentreffer en de 1-4 ruststand zorgde was dan nog het enige lichtpuntje van dit eerste bedrijf.

  Dat we zouden verliezen van een tegenstander van dit formaat was nog tot daar aan toe, maar de slappe spelbeleving en halfbakken inzet moesten we maar liever niet meenemen naar de tweede helft, want dan zou een nederlaag met dubbele cijfers ons deel wel eens kunnen worden, en dan gaan we in onze blote kont de bietenbrug op aldus onze assistent trainer Tom in zijn onvervalste Reeuwijkse accent. Deze redelijk dreigend klinkende toezegging miste haar uitwerking niet, want in de tweede helt zagen we een veel gedrevener CVVO, een team dat hard voor elkaar wenste te werken, en dat vertaalde zich niet alleen in het spel, maar ook in het scoreverloop. Nadat Jens na een grove overtreding met een radslag in het vijandige strafschopgebied werd gelanceerd schoot hij de toegekende strafschop zelf keurig in; 2-4 en weer een beetje hoop, maar als Broekster Walden uit een vrije trap de 2-5 scoort lijkt deze hoop vervlogen, maar als Maarten de bal knap doortikt voor de 3-5 lijkt het toch nog te kunnen, maar de tijd wordt krap en als dan ook nog de 3-6 valt is de race gelopen en kunnen de mannen van CVVO met opgeheven hoofd –zeker na deze puike tweede helft- het veld verlaten.
  Volgende week zaterdag geen competitiewedstrijd, in plaats daarvan een interessante oefenpartij thuis tegen de Ljouwerter Sweltsjes.