• CVVO JO 15-1 laat pas in tweede helft zien wat het echt kan

Zaterdag 27 oktober 2018

Vorige week zaterdag hadden we in het kader van het begin van de herfstvakantie onze voetbalbloeddruk op peil gehouden middels het spelen van een oefenwedstrijd tegen de Leeuwarder Zwaluwen, waarbij we -volgens de overlevering- niet slecht speelden, maar aan het eind van de rit met een 0-2 achterstand van het veld dropen.

De maandagavond erop volgend ging de reis naar Bolsward, waar we op uitnodiging een oefenpartijtje tegen Bolsward JO 15-1 konden spelen. Deze moeite hadden we ons echter achteraf wel kunnen besparen, want deze oefenpartij werd van begin tot eind ontsierd door een niet bepaald neutraal fluitende scheidsrechter, die slechts in het voordeel van CVVO wenste te fluiten op vertoon van de zojuist door de thuisclub afgerukte ledematen in combinatie met een ondertekend donorcodicil. Op deze manier wist de man in het paars het moreel van de CVVO spelers en begeleiding tot ver beneden Normaal Lemster Peil te brengen, en reden we met een verschrikkelijk zure nasmaak en een 2-1 nederlaag (doelpunt van Dylan) terug naar onze thuisbasis.

Na een goede en pittige training op donderdagavond zouden we vandaag weer klaar moeten zijn voor de competitiewedstrijd in en tegen Workum JO 15-1. Alle goede bedoeling ten spijt gingen we dit duel veel te slap van start, en binnen een kwartier stond het zeer effectief voetballende team van Workum na drie kansen op een 3-0 voorsprong, en leek een acceptabel resultaat voor de mannen in het Blauw-Wit even ver weg als de kans op een goede opkomst bij een ouderavond in een weeshuis.
    Hoewel het team van CVVO niet compleet was zonder Jesse en keeper Trevor hoefde dit geen excuus te zijn voor het slappe optreden voor rust, en waren de volgelingen van maarschalk Verhoeff het eigenlijk wel aan hun stand verplicht om na de thee de hydrauliek te activeren en de voetbalkleppen nu eindelijk wijd open te zetten, wilden wij niet compleet voor joker na wederom een toeristische route terugkeren in de Lemmer.
    Gelukkig kwam deze boodschap van onze maarschalk goed bij de mannen binnen, en zagen we na rust een ontketend CVVO, dat plots alle schroom overboord leek te hebben gegooid, en nu gemiddeld 58% feller de duels in ging, en laat deze wedstrijd dat nou net nodig hebben gehad. In no time brak Dylan een aantal keren razendsnel door de linies en eigenlijk nog sneller dan Workum in de eerste helft stonden we nu door diezelfde Dylan op een hoopvolle 3-2, bijna de aansluiting dus. Helaas wilde de gelijkmaker er dit keer niet in, en kon Workum aan de andere kant de 4-2 laten noteren. Vijf minuten voor sluitingstijd wist Dylan het vuur nogmaals aan te wakkeren door de 4-3 achter de Workum-goalie te jassen, maar als Workum uit een scrimmage voor onze goal nog de 5-3 achter de verdienstelijk keepende gelegenheidskeeper Jelle weet te werken dan is de tijd helaas op en weten we ondanks een zeer goede beleving in de tweede helft de zaak niet meer om te buigen en moeten we ons neerleggen bij de 5-3 nederlaag als scheidsrechter Bernhard voor einde wedstrijd fluit.

Jammer dat we in Workum pas in de tweede helft op stoom kwamen, hadden we dit in de eerste helft ook gedaan dan hadden we hier zeker niet verloren vandaag, een leer voor de volgende keer.