• CVVO JO 15-1 maakt droomstart en zorgt voor stunt in Bedum.

  Zaterdag 1 februari 2020

  De maand februari was nog maar koud 7 uren oud toen er in het ochtendlijke duister een viertal voertuigen met JO 15-1 spelers plus begeleiding het CVVO terrein verlieten richting het door de jarenlange gaswinning zo geteisterde Groningse land. Helaas moesten we Maarten grieperig thuis laten, en was het vandaag zaak om met de resterende 12 man de schier onmogelijke klus tegen de SV Bedum JO15-1 proberen te klaren. Na een stief uurtje sturen kwamen we aan op het sportcomplex van Bedum, waar ooit onze Arjen Robben zijn eerste nopafdrukken in de grasmat heeft geprikt, en waarvan deze vereniging in de daarop volgende jaren nog heel wat appeltjes voor de dorst op haar bankrekening heeft mogen ontvangen.

  Na een hartelijke ontvangst in de bestuurskamer, een uitgebreide warming-up en het afhandelen van de noodzakelijke wedstrijdformaliteiten met scheidsrechter Heidema -in onvervalst Grunnings- konden wij klokslag 9.00 uur aftrappen voor deze eerste competitiewedstrijd na de winterstop in deze nieuwe promotieklas. Een korte blik op de tegenstanders die we hier zo links en rechts gaan ontmoeten leerde ons al wel dat we hier elke keer flink aan de bak moeten, ons geen off-day mogen permitteren, en in bepaalde gevallen boven onszelf moeten uitstijgen om het hoofd boven water te houden, en dat zou zeker ook vandaag moeten gaan gebeuren.

  Het in het paars gehulde en uitstekend voetballende collectief van Bedum bouwde langzaam een licht veldoverwicht op, en geholpen door een straffe wind mee speelde het spel zich voornamelijk op de helft van CVVO af, waar de Lemsters zich in deze eerste helft veelal moesten richten op het verdedigen en tegenhouden. Hulp hierbij kregen we behalve in de vorm van onze Trevor Onana ook van de Bedum voorwaartsen, die hun vizier vandaag nou niet bepaald op vlijmscherp hadden staan. Aan de andere kant bleef het bij een schamel kansje voor Tymen, en zo konden we met een redelijk fragiele 0-0 stand de kleedkamer in voor de limonade.

  De tweede helft zouden wij dan de wind mee hebben, maar het gevaar voor een tegengoal bleef ons natuurlijk in de nek hijgen, en de vraag was dan ook hoe lang we de mannen van de thuisploeg nog konden tegenhouden. Plots ontstaat dan een moment dat het voetbal zo mooi en onvoorspelbaar maakt, en waardoor een wedstrijd volledig kan omslaan. Door het midden wordt Fabian weggestuurd, en met enig geluk weet hij de bal voorbij de ver uitgekomen keeper te tikken, waarna hij moederziel alleen naar de lege goal kan lopen en simpel binnen kan tikken ; 0-1. Het wordt nog mooier als even later Tije bij de zijlijn in innige houdgreep bij zijn tegenstander belandt, en Jelmer plaatsneemt achter de bal om de toegekende vrije trap te nemen. Tot Jelmers eigen verbazing en zeker ook van zijn medespelers verdwijnt deze vrije trap na een flinke stuit, zonder verder door iemand te zijn geraakt, achter de verbouwereerde Bedum keeper voor de fraaie en knappe 0-2.

  Hierna dringen de mannen van Bedum natuurlijk nog versterkter aan om deze dreigende thuisnederlaag te keren, maar de mannen van CVVO houden het hoofd koel en weten de wedstrijd op professionele wijze uit te spelen. Even was er in de slotminuten nog de vrees voor een dubbele beenbreuk bij Gianni, maar bij het dreigen met de koude spons fluisterde hij de gevleugelde woorden “Ik wilde eigenlijk alleen maar een beetje tijd rekken” in het oor van de toegesnelde verzorging.

  Uiteindelijk een mooie en knappe overwinning voor onze JO15-1, die maar weer eens onderstreept dat dit team als collectief tot heel veel moois in staat is, zeker als het -zoals vandaag- allemaal net even lekker mee zit.