• CVVO JO 15-1 neemt na matig duel toch de drie punten mee terug naar Lemmer


  Zaterdag 7 december 2019

  Deze grijze en kille zaterdag zou ons in de après Sinterklaasdagen dan nog maar wat voetbalvreugde moeten bezorgen in alweer onze laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Hiervoor moesten we op reis naar Zwartsluis, de thuisbasis van o.a. het team van DESZ JO 15-1. De afkorting DESZ staat voor Door Eendracht Sterk Zwartsluis, een mooi bruggetje naar de diverse CVVO JO15—1 moeders, die een slordige 14 jaar geleden een dracht van plm. 9 maanden hebben moeten doorlopen om ons de dertien hoofdrolspelers van vandaag te kunnen aanleveren.

  Na de negenklapper van vorige week zou het als 9e geplaatste team van Zwartsluis geen al te grote problemen voor onze JO 15-1 in goeden doen moeten gaan opleveren, maar de (voetbal)schoen wrong vandaag op het gegeven dat bij een deel van onze spelers vandaag de supervorm-van- de-dag ontbrak.

  Toen scheidsrechter Akse -79 jaar and still going strong- zo rond half elf voor het begin floot leken de mannen van CVVO JO 15-1 weer “gewoon” op een ruime overwinning af te stevenen, maar het degelijk voetballend team van Zwartsluis bleek er eentje in de categorie moeilijk te kraken en in combinatie met het gebrek aan scherpte aan onze kant leidde tot een vrij saaie 1e helft. Weliswaar een dot van een kans voor Tymen –zijn schot kon nog net door de bovenkant van de ballenvanger worden gekeerd- en een kopbal van Olov die keurig door de keeper werd gepakt, maar aan de andere kant ook een bijna zekere 1-0, ware het niet dat keeper Trevor zich als een Japanse kamikaze voor de voeten van de doorgebroken spits wierp. Zo mochten we met deze 0-0 ruststand eigenlijk niet eens klagen, en zou het hierbij -bij ongewijzigde inzet en spelbeleving- wel eens kunnen blijven…

  De tweede helft moest het dan maar gaan gebeuren, en met een paar pepernoten extra leek de log ogende stoomlocomotief van CVVO zowaar toch nog een beetje op gang te komen en begon de strijd zich meer en meer richting het doel van Zwartsluis te verplaatsen.
  Uit een corner van Maarten op de linkerkant kwam niemand minder dan Jelmer opgestoomd, en zijn afstandsschot dwarrelde tot zijn eigen verbazing zomaar in het doel ; 0-1. Hiermee leek de ban gebroken en een slordige vijf minuten later stuurde Jelle de razendsnelle Maarten door het midden weg om vervolgens de uitgekomen keeper beheerst te omspelen en de bal daarna ook nog in het doel te schuiven; 0-2.

  Zonder echt de sterren van de hemel te hebben gespeeld hebben we met deze op grond van de 2e helft terechte 0-2 overwinning uiteindelijk een toch een verdienstelijke 4e plaats in deze hoofdklasse behaald, en hebben we slechts de ploegen uit “”wereldsteden’” als Lelystad en Kampen voor moeten laten gaan, zowaar een knappe prestatie van onze Lemster jongens.