• CVVO JO 15-1 ontwurmt zich eindelijk uit een knellende en knagende puntloze periode

Zaterdag 16 maart 2019

Dankzij het feit dat het in Lemmer en omstreken afgelopen vrijdag niet te gek veel had geregend, kon er vandaag lekker worden gevoetbald. Dat de regen die gisteren elders viel nu ter compensatie vanochtend bij ons viel, mocht de pret niet drukken, en toverde onze CVVO bedrijfskleding in een kwartiertje tijd om tot –toegegeven eigenlijk best wel sexy -modderige wetsuits. De wind hield zich vanochtend gelukkig nog even in, die had ons voetbalplezier vorige week immers al genoeg vergald.

Het begon allemaal om 10.15 uur, toen good old referee Harmen ons los blies voor de thuismatch tegen hekkensluiter Leovardia. Met deze knapen uit Leeuwarden hadden wij nog iets recht te zetten, de diepe vleeswond die zij ons op die 17e november van het vorige jaar hadden toegebracht was inmiddels weliswaar gehecht en vakkundig dichtgeschroeid, maar tot op de dag van vandaag voelden wij nog de steken van de destijds na een 0-3 voorsprong bij rust uiteindelijk opgelopen 4-3 nederlaag.

Dit zou ons vandaag niet mogen gaan gebeuren, en met deze instelling leken de mannen van onze JO15-1 het overigens best goed bespeelbare A-veld te hebben betreden. Het duurde echter toch nog 25 minuten voordat Dylan via de linkerkant de voor hem zo kenmerkende diagonaal de 1-0 achter de Leovardia keeper liet belanden. Een slordige 8 minuten later kreeg uitgerekend de kleinste man in het veld zijn hoofd onder een vrije trap, en met een strakke bal liet Wietze de comfortable 2-0 ruststand op het inmiddels zeiknatte briefje aantekenen.
    Een voorsprong bij de rust –ook dat weten onze trouwe volgers- is bij zelfs bij onze JO 15-1 geen garantie voor een eindoverwinning, dus in de rust onze mannen op het hart gedrukt niet te verslappen, en om -al was het maar voor de gemoedsrust van de trainer- nog te proberen de voorsprong nog een beetje uit te breiden, maar dan zonder de boel achterin te verzaken.

Dit ging ons ook in de tweede helft ons redelijk goed af, en toen de keeper van Leovardia zich halverwege moest laten vervangen vanwege een bij een uittrap opgelopen liesblessure. Het gerucht dat zijn vervanger geen brood- maar een gelegenheidskeeper zou zijn deed zeer snel de ronde, en kwam ook bij Jesse terecht. Met een fraai schot vanaf 20 meter in de kruising bekroonde hij zijn puike partij en was de 3-0 eindstand vanaf toen eigenlijk geen moment meer in gevaar.

Als we deze opgaande lijn volgende week kunnen doortrekken naar Stiens doen we goede zaken en wordt de rij teams die onder ons in het klassement staan weer een beetje langer, en de rij boven dienovereenkomstig weer ietsje korter.