• CVVO JO 15-1 overklast Stiens in fraaie en aantrekkelijke voertbalshow

  Zaterdag 24 november 2018

  In de allesverslindende vaart der volkeren waren wij zomaar weer aangeland bij de 9e speelronde in onze competitie op deze laatste zaterdag in november. Vooraf zou niemand kunnen bevroeden dat na vanmorgen de zon in de voetbalwereld van onze JO 15 weer volop zou gaan schijnen, en dat de wonden van de zo smadelijke nederlaag van vorige week in een klap zouden worden gelikt, verbonden, gezalfd en gehecht , en dat op een manier die alleen maar veel respect verdient.

  Het begon allemaal rond half tien met de gebruikelijke voorbespreking, maar die had trainer Mark eigenlijk ook wel achterwege kunnen laten. Onze spelers waren zich immers stuk voor stuk ervan bewust dat een vergelijkbaar optreden als in de tweede helft vorige week tegen Leovardia ons vandaag tegen Stiens helemaal niks zou gaan brengen en dat zij de kou bij het thuispubliek moesten proberen te verjagen door de warmte van een wervelende en spetterende voetbalshow.

  Scheidsrechter Harmen had nog maar koud voor de aftrap afgeblazen of daar lag de bal al na 20 seconden achter de verbouwereerde doelman van Stiens ; 1-0 een mooie vroege opsteker voor het team, maar tevens weer het gevaar van het vervroegd inkakken. Niets was deze ochtend echter minder waar, want deze vroege goal leek het startschot voor een vervroegde cyber Monday voetbalvuurwerkshow, zoals die maar zelden bij CVVO is vertoond. Stuk voor stuk voor alle spelers aan CVVO kant een ruime voldoende voor inzet en spelbeleving, gekoppeld aan het voor elkaar door het vuur gaan was het voor iedereen genieten geblazen langs de lijn. De mannen van Stiens –met 11 punten zelfs eerst nog boven ons geklasseerd- moeten vandaag een van hun mindere dagen hebben gehad, en kwamen er vandaag eigenlijk geen moment meer aan te pas.
  Nadat Dylan na een kwartier spelen weer eens doorbrak, en daarbij werd gehaakt binnen het strafschopgebied kon scheids Harmen niet anders dan de bal op de stip leggen en is het dan eigenlijk een zekerheidje dat Jens het vonnis voltrekt ; 2-0. Tien minuten later kreeg Joute Pieter bij een schotpoging binnen de 16 een dusdanig forse duw dat de bal andermaal op de stip belandde, en dan is het natuurlijk de goden verzoeken om alvast de 3-0 te noteren, maar gelukkig heeft Jens hier even geen boodschap aan en schiet gewoon weer raak vanaf de stip. Op slag van rust kreeg onze goalagetter Dylan nog een kadootje van de Stiens keeper, die een poging tot uittrappen uitgerekend in de schietgrage voeten van onze topscorer deed belanden, en zo de 4-0 ruststand liet aantekenen.

  Na rust was het natuurlijk zaak om deze voorsprong vast te houden en waar mogelijk nog uit te breiden, en gezien de vorm van de dag bij Stiens en onze bloedvorm kon je er vergif op innemen dat onze mannen ons nog veel meer moois zouden voorschotelen. Glimmend van trots zag de trainer maanden van noeste trainingsarbeid samenkomen in een voetbalvechtmachine, waarin de blauw- witte soldaten met een militaire precisie hun tegenstander op eigen helft omsingelden, en hun voorsprong op geen enkel moment in gevaar lieten komen. Eigenlijk was het niet meer dan logisch dat Gyan na de 5-0 ook nog de zonodig nog fraaiere 6-0 in de touwen joeg, en Olov met een droge schuiver de 7-0 eindstand voor zijn rekening nam. Een schitterende overwinning voor de mannen van de JO15, maar bovenal een fraaie teamprestatie waarbij al onze spelers vandaag ver boven zichzelf uit zouden steken, en zonder de andere tekort te willen doen in het bijzonder Jesse en Maarten, die vandaag wel heel erg lekker op dreef waren.

  Zeerobben kan haar borst maar nat gaan maken volgende week.