• CVVO JO 15-1 pakt koppositie na knappe en glorieuze thuiszege tegen Burgum

  Zaterdag 8 februari 2020

  Op deze stille zaterdag, precies gelegen tussen de breuk van Marco en Leontien en de dreigende storm Ciara, gold weer als vanouds code Blauw-Wit op de grasrijke percelen van het CVVO sportpark.

  In het kader van de 2e speelronde van de promotiepoule Hoofdklasse mochten de talentvolle voetballers van het CVVO JO15-1 collectief het vandaag in hun eerste thuiswedstrijd tegen FC Burgum JO15-1 op gaan nemen.

  Met de klinkende 5-1 zege van de mannen van Burgum vorige week tegen Bolsward in het achterhoofd zou dit vandaag wel eens een “dreeg” karwei kunnen worden. Om 12.00 uur blies scheidsrechter Theo te Riele , 75 jaar jong en met de nodige humor het spel prima in de hand houdend, de gewaarschuwde en licht gespannen manschappen van start.

  Na een paar hachelijke momenten voor de goal van Trevor, waarbij de bal zelfs de lat nog even schampte, kregen de mannen van Verhoeff meer en meer grip op de wedstrijd. Gaandeweg werden de mannen van Burgum meer op de eigen helft teruggedrongen, maar met de aanvoerder en de Stengs look-a-like nummer 16 van Burgum bleef het gevaar voor tegenstoten natuurlijk levensgroot aanwezig. Toch zouden de mannen van CVVO zichzelf als eerste gaan belonen. Nadat Tije een voorzet vergeefs a-la- Van Basten probeerde af te ronden was het even later Tymen die een voorzet vanaf links op de slof nam en daarmee de Burgum-keeper kansloos liet; 1-0. Het wordt nog mooier als CVVO even later een vrije trap krijgt, en Tije deze tot ieders verbazing met een slap rollertje links van de muur laat hobbelen…..Dit blijkt echter een ingestudeerd meesterwerkje, want als een duveltje uit een doosje verschijnt plots vanachter de muur het rijzige gestalte van Olov, die even simpel als geniaal de bal achter de volkomen perplexe doelman werkt ; 2-0. Met een dergelijke opsteker ga je dan altijd lekker de kleedkamer in, daarbij uiteraard geholpen door het rustsignaal van de scheidsrechter.

  Na rust was het nog even spannend hoe het team van Burgum uit de kleedkamer zou komen, deze heren waren natuurlijk niet naar Lemmer gekomen om zich als een stel makke schapen te laten slachten, maar hoewel er wel flink werd aangedrongen door het team van Burgum bleek het team van CVVO bestand tegen de druk. Met prachtig uitgespeelde tegenaanvallen wisten de Lemsters zelfs het initiatief weer naar zich toe te trekken en na een wegens duwen een afgekeurde goal van Fabian en een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Olov is het dan toch raak voor Fabian als hij de 3-0 binnen knalt. Hierna kunnen de mannen van CVVO heerlijk vrijuit voetballen en ontstaan de mooiste combinaties en vallen her en der de monden van het publiek open van verbazing bij het aanschouwen van al dit moois. Het slotakkoord is dan ook voor onze kleine magneetvisser van de Lemsterhoek, wiens voetenwerk reeds bij de geboorte van noppen moet zijn voorzien. Ergens op het middenveld verovert hij de bal en soleert zich langs een drietal verdedigers om vervolgens op onnavolgbare wijze de keeper in de korte lange hoek het nakijken te geven voor de 4-0 eindstand.

  Een prachtige overwinning waar eigenlijk helemaal niets op af te dingen is en waardoor wij – al zijn we nog maar twee wedstrijden op de rit- zowaar de trotse koploper zijn geworden, goed bezig mannen!