• CVVO JO 15-1 plaatst zich na heroische strijd tegen ONS voor de halve finale KNVB beker


  Zaterdag 22 februari 2020

  “Een hjerstachtig en buiïg wykein, en die verhipte wyn makket it nochal fris”, aldus de gevleugelde woorden van onze CVVO-weerman Sible in zijn rubriek op het Lemsternijs en dat hebben we inderdaad geweten vandaag. Nadat onze JO 11-2 en de Lemster Famkes van de MO13-1 op eigen thuisveld reeds vakkundig uit het bekertoernooi waren geknikkerd door respectievelijk de Blesse en LSC was het aan onze JO 15-1 om de deze dag naar CVVO-begrippen tenminste nog enige bekerglans te geven.

  Op een bij tijd en wijle stormachtig en erg winderig hoofdveld stonden wij voor de schier onmogelijke klus om ten koste van de derde divisionisten van het Sneker ONS JO15-1 te proberen een ronde verder naar de halve finale van het KNVB bekertoernooi te komen.

  Tot in het beenmerg gebrand om hier vandaag iets moois neer te zetten werden onze manschappen om 12.00 uur losgeblazen door scheidsrechter Dijkstra en bleek al snel onze aanvoerder de juiste keuze qua speelhelft had gemaakt, met de wind mee dus. Diezelfde wind zou overigens gedurende de gehele wedstrijd een dominante rol gaan spelen, door bijkans elke hoge bal genadeloos af te straffen en als een boemerang retour afzender te sturen. Ondanks dit winderige voordeel komen de mannen van ONS door een misverstand achterin bij CVVO op een snelle voorsprong door van dichtbij simpel in te tikken; 0-1.

  Dit zure begin was natuurlijk verre van een droomstart en als je dan als ploeg niet in goeden doen en in de juiste vorm bent kun je -met name tegen dit soort ontegenzeglijk goed voetballende ploegen als ONS- zomaar ongegeneerd de bietenbrug op gaan en met een forse nederlaag het in grote getale opgekomen publiek met gemengde gevoelens huiswaarts laten keren. Dit scenario was gelukkig vandaag niet aan de orde, en met de kracht van een genetisch gemanipuleerde cryptolomaan werden de ruggen weer in de graat gelegd en gingen we op jacht naar de gelijkmaker. Gezien het spelbeeld zou deze dan ook niet echt onverdiend zijn geweest, en dat moet ook Tymen hebben bedacht toen hij voor de goal vanuit de draai de bevrijdende gelijkmaker achter de ONS keeper schoot; 1-1. Het sprookje dreigt een vervolg te krijgen als even later Tije de 2-1 lijkt binnen te koppen, maar hij ziet zijn doelpunt afgekeurd wegens vermeend buitenspel, terwijl hij toch duidelijk achter zijn man was gebleven. Enfin, de CVVO trein dendert- geholpen door de wind- onverminderd voort richting de Waterpoort-goal en even later is het dan toch raak als Gianni vanaf de 16 met links de bal zomaar langs de kleine Sneker goalie binnenschiet; 2-1 ruststand.

  Na de rust heeft trainer Joeri van ONS een aantal wissels doorgevoerd, en op haar beurt geholpen door de wind heeft dit het team van ONS geen windeieren gelegd, want er ontstaat een ware belegering van de CVVO vesting. Het verdedigende blok houdt echter uitstekend stand, en mocht er al eens een balletje tussendoor glippen is er altijd nog de heer Trevor K.Yongo, die zich zeker in de tweede helft als onneembaar meestersluitstuk ontwikkelt.
  Met soms kunst en vliegwerk, maar zeker ook nog met kansen op het vergroten van de voorsprong uit de counter weten de mannen van CVVO het beleg van ONS te trotseren. Hachelijk wordt het nog even als de nummer 12 van ONS de bal van afstand en geholpen door de wind op de goal poeiert, en zijn schot via de lat weer het veld in ziet stuiteren. Boze tongen –en met name die met een Sneker accent- beweren dat deze bal van achter de doellijn terug in het veld zou zijn gestuiterd, maar zolang er nog geen doellijn-technologie bij CVVO is ingevoerd, zal dit mysterie blijven voortleven.
  De minuten strijken langzaam voorbij en de zoete geur van een bekerstunt begint al langzaam richting onze neuzen te kriebelen. De mannen van ONS proberen uit alle macht hun bekeravontuur nog een vervolg te geven maar met het verstrijken van de speeltijd nemen –begrijpelijkerwijs- de frustraties toe en moeten zij na een enerverende strijd bij het eindsignaal constateren dat hun bekeravontuur hier vandaag in Lemmer is geëindigd.

  Razend knap natuurlijk dat de mannen van Mark en Job nu tot de halve finale van het bekertoernooi zijn doorgedrongen, en daarmee een mooi affiche voor de volgende bekerwedstrijd –laten we hopen dan maar weer lekker thuis- op zak hebben.