• CVVO JO 15-1 raakt na goede 1e helft het spoor volledig kwijt bij Leovardia

Zaterdag 17 november 2018

Alvorens wij later op de dag de goede sint weer in het land konden verwelkomen moest er eerst nog even een voetbal-appeltje worden geschild met de rode lantaarndrager Leovardia JO 15-1.

In Leeuwarden op het Kalverdijkje aangekomen hadden we onze voetballers op het hart gedrukt direct vanaf de warming-up scherp en bij de les te zijn, en vooral niet te denken dat van de mannen van Leovardia geen gevaar te duchten zou zijn vanwege de door hen bezette laatste plek.

Nadat de uitstekende leidende scheidsrechter de Vries met een simpel doch effectief blaasconcertje de 22 jonge voetballers in actie liet komen bleek de eerdere aansporing niet vergeefs te zijn geweest. Vanaf de aftrap waren de mannen van CVVO gedreven en messcherp in de duels, en trokken daarmee de wedstrijd naar zich toe. Al na 8 minuten wierp ons veldoverwicht haar eerste vruchten af door weer een razendsnelle doorbraak van Dylan, die hij keurig en hard in de diagonaal tot de 0-1 voorsprong promoveerde. De 0-2, drie minuten later door diezelfde Dylan, leek een kopie van de eerste, en natuurlijk een mooie opsteker voor ons team. Hierna een rustiger fase, waarin nog een doelpunt van CVVO werd afgekeurd wegens buitenspel en waar aan de andere kant de mannen van Leovardia nog de pech hadden dat ze een hard schot via de vingertoppen van gelegenheidskeeper Jelle op de lat uiteen zagen spatten. Tegen het einde van de eerste helft wist onze teamclown Gyan via een swingend en ballerina-achtig hupje Dylan nogmaals in stelling te brengen voor de raszuivere hattrick; een 0-3 voorsprong nog voor rust ! Natuurlijk errrrrg comfortabel om met deze stand de limonade naar binnen te mogen slurpen.

Na de rust zouden we gaan kijken of we deze stand nog ietsje naar boven konden bijstellen, en hadden we dan immers ook nog een voorsprong van 3 doelpunten, dus een missertje zou ons dan niet gelijk de kop hoeven gaan kosten. Wat de gedachten ook geweest kunnen zijn, het rampscenario zoals wij hier aan de tweede helft begonnen had niemand vooraf kunnen voorspellen en leek geregisseerd door Murphy, die zo’n beetje alles wat er mis kon gaan aan de kant van CVVO dan ook maar mis liet gaan. De CVVO spelers leken bij wijze van vervroegde sinterklaas hun tegenstanders alvast te overladen met surprises in de vorm van het niet met overtuiging aangaan van een duel om de bal tot aan het verlenen van volledig vrije doortocht naar het doel van Jelle. Op deze manier verdween onze zo gekoesterde 0-3 voorsprong in no time in een 3-3 gelijke stand, en gezien de kansen van Leovardia het bange vermoeden dat het met nog 10 minuten te gaan ook nog wel eens helemaal mis zou kunnen gaan. Inderdaad roep je dan zo het onheil over jezelf af en moesten we 6 minuten voor tijd de gifbeker dan maar helemaal leeg drinken toen de mannen van Leovardia via hun razendsnelle nummer 2 –een Edgar Davids look-a-like- de eigenlijk ook wel verdiende 4-3 voorsprong pakten, en je aan je water al kon voelen dat ze dit beslist niet meer uit handen zouden gaan geven.
    De ontgoocheling na het eindsignaal was dan ook groot in het CVVO-kamp, wie had dat gedacht ; van 0-3 voor bij rust aan het eind met een 4-3 nederlaag wakker gekust....

Uiteraard gaan we de komende week de reset knop indrukken en volgende week zaterdag gewoon weer lekker thuis vlammen tegen Stiens.