• CVVO JO 15-1 rekent eindelijk af met het Jopie Huisman syndroom

  Zaterdag 4 mei 2019

  Na twee weken van betrekkelijke rust aan het voetbalfront mochten wij vandaag eindelijk weer eens onze voetbalkunsten tentoon gaan spreiden, en dat dan lekker op eigen basis maar dan wel weer tegen onze “angstgegner” Workum JO 15-1. Vanwege aanhoudende blessures bij Wietze en Christiaan kregen wij in de vorm van Meraux en Pieter een handreiking vanuit het schaduwteam. Ook bij onze tegenstander Workum bleken vanwege kampactiviteiten in Zeist een aantal spelers afwezig en betraden ook zij enigszins gehavend het veld en konden wij zowaar onder het genot van een schoorvoetend zonnetje zo rond kwart over tien het beginsignaal van scheidsrechter Beuker tot onze gehoorgangen toelaten.

  Dit beginsignaal moet – hoewel vanaf de zijlijn duidelijk hoorbaar- niet bij alle spelers aan CVVO zijde zijn binnengekomen, want na vier balcontacten vanaf de Workumer aftrap wurmde de bal al voor het verstrijken van de eerste minuut zich achter keeper Trevor, het blauw-wit verbouwereerd en vol ongeloof tegen een 0-1 achterstand aan laten kijkend. Een lelijke streep door de rekening, met als enige voordeel dat deze vroege wake-up call ons voor het vervolg nog hersteltijd genoeg zou bieden en de deur opent naar de nieuwe shirtsponsor retteketet naar Beter Bed –voor als je echt uitgeslapen bent- en uiteraard een mooi moment een kiekje van ons team te nemen, zonder het risico te lopen van een bewogen foto….

  Gelukkig drong het ook bij onze onverschrokken baltijgers van de JO 15-1 door dat we deze eerste minuut maar gauw moesten vergeten, en ons als wakkere dieren moesten gaan richten op de volgende 69 minuten, waarin we deze schandvlek zouden moeten weg gaan werken.
  Allengs kreeg ons streven vorm en vertaalden we ons veldoverwicht in veelvuldige bezoekjes aan de speelhelft van Workum, waarbij soms ook de ietwat klein geschapen Workum keeper af en toe een balletje kreeg toegeschoven. Na 12 minuten kwam de machine dan echt op gang en bediende Dylan vanaf links zijn dorpsgenoot Maarten die de gelijkmaker onberispelijk intikte; 1-1. Na 24 minuten bracht ditzelfde duo met een letterlijke kopie van deze actie de 2-1 ruststand op het bord, en konden we met de min of meer geruststellende gedachte dat we ook genoeg kansen hadden laten liggen even op adem komen.

  Na rust lieten de mannen van CVVO nog duidelijker blijken de bovenliggende partij te zijn, en speelde het spel zich eigenlijk voornamelijk op de Workum helft af, en was het wachten op het moment om dit nog duidelijker op de scoretafel tot uitdrukking te laten komen. In de 46e minuut snipt Dylan voor de zoveelste keer om zijn dol geworden tegenstander heen en met een strak diagonaal schot tekent hij voor de 3-1 voorsprong. Luttele minuten later is het weer Maarten –onze Ferrari uit de polder- die de 4-1 fraai binnentikt. In deze fase ligt het elftal van Workum al ontdaan van alle ledematen op de slachttafel van de blauw-witte slager, en is het wachten op het genadeschot.

  Uiteindelijk volgt dit vanaf 11 meter, als de bijna doorgebroken Tymen binnen het strafschopgebied wordt gehaakt –voor de zekerheid nog door VAR Joost op beeld vastgelegd- en Jens bij de aldus toegekende penalty de keeper de verkeerde –en eigenlijk dus de goede- hoek instuurt en zo de 5-1 eindstand de geschiedenisboeken laat bijschrijven. De mannen van de JO 15 zijn met een mooie reeks bezig, en kunnen –zeker als de concurrentie nog eens een paar steken laat vallen- het vizier nog wel hoger stellen dan het huidige 5e plekje in de hoofdklasse.