• CVVO JO 15-1 stelt startprobleem uit naar 2e helft, maar herpakt zich tijdig

  Zaterdag 10 november 2018

  Op deze druilerig van start gegane herfstochtend in de aanloop naar Sint Maarten hadden de 15 meest begeerde vrijgezellen van de onder 15 klasse hun stoere en goddelijke lichamen weer keurig in het fris gewassen blauw/witte textiel gedrapeerd om zo rond de klok van half elf de degens te kruisen met hun evenknietjes uit de culturele hoofdstad.

  De bezoekers van vandaag – de mannen van de Friese Voetbal Club uit Leeuwarden- hadden zich, althans op het moment dat zij Lemmer binnenreden, op een mooie vierde plaats in de competitie genesteld en moeten hebben gedacht dat de klus in Lemmer tegen de nummer zeven een niet al te grote opgaaf voor de gasten zou moeten zijn. Gegeven onze startproblemen bij de voorgaande wedstrijden, die zelfs al tot kritische vragen in de gemeenteraad schijnen te hebben geleid, hadden wij als staf –zo eerlijk moeten we dan ook weer zijn- zo vooraf ook wel onze bedenkingen. Maar ook de liefde voor je team maakt blind, en door deze roze bril bekeken worden onvolkomenheden uit het verleden dan al weer gauw met de mantel der liefde bedekt, en zou het nu toch ook wel eens gelijk vanaf het begin goed moeten kunnen gaan met onze mannen.

  De start was vandaag dan ook ongekend goed, vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kiestra waren de mannen van CVVO scherp en bij de les, en straalde het team uit dat het bij rust niet (weer) tegen een achterstand wenste aan te kijken. Gaandeweg werden de mannen van FVC verder teruggedrongen, en mochten we niet mopperen dat we in deze fase aan de opsteker van een vrij snelle voorsprong mochten likken. Via een van zijn inmiddels gepatenteerde snelle doorbraken wist mister Dylan Ciuntuc het legioen wederom te laten juichen door de 1-0 in de touwen te jassen, een magere voorsprong die we tot aan de rust weliswaar niet meer wisten uit te bouwen, maar die eigenlijk ook niet meer in gevaar kwam gedurende deze eerste helft.

  Na de hervatting dreigde er een een déjà-vu van ons startprobleem, toen vrijwel vanaf de aftrap de mannen van FVC zich een weg baanden door het wassen beeldenmuseum van CVVO. Met een knipoog naar Madame Tussauds waren we weer terug bij af, en stond er een 1-1 gelijke stand op de scoretafel. Terwijl de weelderige haardos van de trainer in deze fase beslist 50 tinten grijzer moet zijn geworden, moest er een klein wonder aan te pas komen om uit deze impasse te geraken. Uitgerekend de scheidsrechter schoot ons hierbij min of meer te hulp, toen hij in het strafschopgebied voor het FVC doel een elleboogduw waarnam, en de bal tot ieders verbazing op de stip legde. We kennen natuurlijk onze aanvoerder Jens als iemand die nooit nee zegt tegen dit soort onverwachte surprises, en ook als iemand die vanaf 11 meter het hoofd koel houdt. Zo ook deze keer, keurig in de rechterhoek en daarmee de 2-1 voorsprong.

  Hoewel FVC natuurlijk nog wel aandrong en soms zelfs dichtbij de gelijkmaker leek, nam ook de irritatie over de wedstrijdleiding en vooral over het wedstrijdverloop bij de staf van FVC toe, en daarmee bewezen zij hun team een slechte dienst, doordat deze irritatie zich ook over hun spelers ontfermde. Feit blijft wel dat het dubbeltje voor de mannen van CVVO nu aan het einde van de rit weer eens naar de goede kant is gevallen, en dat is voor ons team ook wel eens anders uitgepakt.

  Volgende week gaan wij naar Leeuwarden, waar we de hekkensluiter Leovardia tegen het geel/zwarte lijf zullen gaan lopen.