• CVVO JO 15-1 trekt in aantrekkelijk thuisduel de volle buit naar zich toe.

  Zaterdag 6 april 2019

  Na een weekje rust zouden wij vandaag op ons eigen sportpark kunnen proberen onze mooie serie van de afgelopen weken een nog mooier vervolg te gaan geven. De tegenstander van vandaag was vanuit het zoute wad van Harlingen naar de zoete wateren van de Fryske Marren afgereisd. Gezien de door het team van Zeerobben bezette derde plaats in de competitie zou het beslist geen gemakkelijke klus gaan worden voor de mannen van CVVO, maar als bekend is in het voetbal niets bij voorbaat onmogelijk en zijn de mannen van Verhoeff vaker op hun blote voetjes door gloeiend hete kolen gelopen.

  Om 10.15 uur werd er door scheidsrechter Kooistra –die een uitstekende partij zou fluiten- gefloten voor de aftrap en zagen we twee teams met beide de wil en het vermogen om goed te voetballen, maar ook beide –verrassend genoeg- met de wil om deze wedstrijd te winnen dan wel zeker niet te gaan verliezen. Met deze interessante, doch tegengestelde belangen ontspon zich een mooie strijd, waarin de teams elkaar wederzijds plaagstootjes toedienden, zonder hierbij echt gevaarlijk te worden. Tot tweemaal toe was het team van CVVO dichtbij een openingstreffer, maar de ietwat zacht ingeschoten ballen konden tot tweemaal toe voor de doellijn worden weggehaald. Aan de andere kant was het natuurlijk oppassen geblazen voor de snelle buitenspelers van Zeerobben, maar door degelijk verdedigingswerk bleef hier de schade beperkt en konden we met een 0-0 stand gaan rusten, gesterkt door de wetenschap dat wij per saldo de toch de bovenliggende partij waren geweest.

  De tweede helft moesten we dan toch maar gaan proberen ons morele overwicht te gaan verzilveren, zonder daarbij het gevaar voor Harlinger tegenstoten uit het oog te gaan verliezen. In de 53e minuut werd Tymen vrij vanaf de middenstip naar voren gelanceerd, en met snelle schreden en een schot met de buitenkant van zijn rechter grote teen wist hij de knotharige keeper van Zeerobben te verschalken voor de verdiende 1-0 voorsprong. In deze fase namen ook de irritaties bij de mannen van Zeerobben -ingegeven door het voor hen onbevredigende wedstrijdverloop- en nog eens aangewakkerd door onsportief commentaar vanaf de zijlijn, en dit deed jammer genoeg ook nog eens erg afbreuk aan het spel van de Harlingers.
  Het anders zo degelijk en goed voetballende Zeerobben kwam er niet meer uit, en toen het duo Dylan en Jens zich weer vanaf de middellijn vrij voor het doel counterde, schoof Dylan de bal keurig voor de voeten van Jens, die de verdiende 2-0 binnenschoof. Hierna sloegen de stoppen door aan Harlinger zijde en werd er luidkeels geclaimd dat hier sprake zou zijn van buitenspel. De scheidsrechter wuifde de bezwaren weg en kende het doelpunt toe, zeer tot ongenoegen van met name de keeper van Zeerobben, die daarop met een rode kaart vervroegd de kleedkamer kon opzoeken. Zijn team kon daarna in de resterende minuten en met 10 man natuurlijk –ook zeker gezien de opgebouwde irritaties- geen potten meer breken en bleef het bij deze verdiende 2-0.

  Fris en fruitig konden onze helden van de JO 15-1 dan ook hun beloning in ontvangst nemen en na afloop plaatsnemen in de drie sterren kantine van Betsie om zich aldaar tegoed te doen aan een bakje in maisolie getroufleerde en gesaltineerde pommes de terres, met een sausje van uit vrije uitloop gepocheerde eieren, afgeblust met de zoete afdronk van een glas Chateau de Fanta 2019.