• CVVO JO 15-1 veegt de vloer aan met ASV Dronten JO15-1

  Zaterdag 30 november 2019

  Na alle commercieel opgepoetste heisa rond de Black Friday kun je jezelf weer gelukkig prijzen dat de Blue-White Saturday weer is aangebroken, en wij op deze zonnige en rustige herfstdag onszelf en ons thuispubliek weer mogen vermaken met ons wekelijkse potje balletje trappen.

  Vernamen we gisteravond nog tot onze verrassing dat de sympathieke troetel-ijsbeercoach Leonid Sloetski van Vitesse er de brui aan gaf, zo had onze coach Verhoeff –wiens positie overigens nog niet ter discussie staat- vandaag andere problemen, meer van personele aard . Met het ontbreken van Wietze en een half-fitte Gianni konden we vanuit de reserves –waar de diverse kwaaltjes ook al flink huishouden- vandaag aanvullen met Niels Meijer.

  Om 11.30 uur was het dan zover, en konden we onder leiding van de jonge scheidsrechter Koopmans de strijd gaan aanbinden tegen het als zevende geplaatste JO15-1 team van de asv Dronten, een club opgericht in het jaar 1962, een jaar waarin dus veel moois heeft kunnen ontstaan. De vraag was dan ook of er vandaag op het hoofdveld nog meer moois zou kunnen ontstaan, en na zorgvuldig en intensief overleg binnen de teamstaf moesten we die vraag dan toch maar met een volmondig ja gaan beantwoorden. Hoewel we wat stroefjes in de beginfase uit de startblokken kwamen, werd alras duidelijk dat het spel zich grotendeels op de helft van Dronten zou gaan afspelen, en met het verstrijken van de eerste minuten begonnen de mannen van CVVO meer en meer aan te dringen en was het Tije die vanaf rechts de bal panklaar legt voor de rechterschoen (maat 46) van Jelle, die daarmee de score opent; 1-0. Normaal gesproken zou Dronten vanuit de counter enige minuten later de gelijkmaker dan moeten maken, maar ze hadden daarbij buiten de katachtige keeperscapaciteiten van de heer T. Kayongo gerekend, dus bleef het 1-0 en gingen de mannen van CVVO gewoon verder waar ze waren gebleven. Een voorzet van Tije belandt nu op het hoofd van Olov voor de 2-0, en even later brengt de koning van de assists Tije op eenzelfde manier de bovenkamer van Fabian in stelling voor de 3-0. Wie nu zou gaan vrezen dat “the wizzard of the shipyard’ het zelf scoren verleerd was werd gelijk uit de droom geholpen als Maarten de bal op maat voorgeeft en Tije zowaar met het kopbal 4-0 laat binnen slingeren. Op slag van rust wil Maarten dan zelf ook nog een duit in het zakje doen door de bal fraai in het doel te knallen, maar dit feestje gaat even niet door, zijn doelpunt wordt afgekeurd, en eigenlijk is 4-0 ook best wel een mooie ruststand.

  De tweede helft koesteren we onze boven verwachting riante voorsprong, en zien we ondanks/dankzij ons 4-3-3 spelsysteem de tegenstand van Dronten eerder af- dan toenemen, en dat brengt ons team in een mooie flow, waarin het scoreverloop langzaam maar zeker afstraffende vormen gaat aannemen. In zijn honger naar een geldig doelpunt kan Maarten een voorzet van Tije met een prachtige volley tot de 5- 0 ombuigen, en even later is het dan Tije zelf weer die vanaf links en vanuit een schier onmogelijke hoek de keeper van Dronten weet te verrassen; 6-0. Het team van Dronten moet andermaal een slok uit de gifbeker drinken als Olov de bal door het midden naar Tymen doorsteekt, die daarop beheerst de keeper omspeelt en de 7-0 binnenschuift. Ook Jelmer meldt zich nu aan het front een legt de bal vanaf links precies op de schietgrage pantoffel van Tije en dat betekent dan niets meer of minder dan de 8-0 voorsprong . Voor het slotakkoord meldt zich dan nog Olov, die met een droge knal eindstand op 9-0 brengt. CVVO probeert hierna nog wel de 10 aan te tippen, maar op zich is dit resultaat natuurlijk al meer dan fraai, en dan vooral de wijze waarop deze teamprestatie is neergezet. Deze dag zal voor het verder best wel sportieve team van Dronten dan niet als de meest gelukkige de geschiedenis ingaan, zeker niet als in de laatste minuten nog een veldspeler van Dronten wegens herhaald commentaar op de leiding met rood van het veld wordt gezonden.

  Met nog een wedstrijd tegen de nummer 9 Zwartsluis te gaan is een plek bij de eerste zes voor de mannen van CVVO JO 15-1 nu gegarandeerd en dat is –zoals de jongens vandaag weer hebben gepeeld- niet meer dan verdiend.