• CVVO JO 15-1 verplettert Wolvega JO 15-1 in laatste bekerwedstrijd

Zaterdag 15 september 2018

Op deze vijftiende dag van de herfstmaand kregen we –zonder een cent bij te betalen -een heerlijk zomers weertype aangeboden en dus beloofde het een mooie voetbalzaterdag te gaan worden met veel publiek langs de lijn en een op papier gelijkwaardige tegenstander op bezoek.

Onze vijftien hoeffdieren hadden zich-met uitzondering van keeper Trevor- weer keurig in het blauw-wit verpakt en nadat zij door fotograaf Joost digitaal waren vereeuwigd op de teamfoto kon worden begonnen met de warming-up. Inmiddels was ook onze tegenstander op ons sportpark aangekomen vanuit de Stellingwerven, alwaar de gemoedelijke bevolking zich min of meer verstaanbaar maakt middels zeer kruum proat, dat aan de andere kant ook wel weer haar charme heeft. Iets minder gecharmeerd –hoewel smaken mogen verschillen- kun je dan zijn van het tenue van Wolvega, een onbestendige paarse kleur, waarbij het lijkt of de wasmoeder de boel ooit per abuis veel te heet heeft gewassen.

Enfin, de mannen uit Wolvega waren hier natuurlijk niet voor een modeshow op de catwalk gekomen, er moest uiteraard wel worden gevoetbald .
    Na een aftastende fase lieten de verdedigers van CVVO zich op snelheid aftroeven en zette Wolvega door een 0-1 voorsprong te nemen een voorlopige streep door onze rekening, maar lang zou het niet duren alvorens Dylan na een gemiste kans na een kwartier toch de roos trof; 1-1. Hoewel CVVO in de fase de bovenliggende partij was bleef deze gelijke stand tot de rust staan, hoewel Maarten dichtbij was, maar zijn punter naast de kruising zag vliegen.

Na rust wisten de mannen van CVVO vrij vlot orde op zaken te stellen, na 4 minuten was het nu wel raak voor Maarten; 2-1, waarna een wegens hands toegekende penalty door Jens onberispelijk werd ingeschoten; 3-1. Nadat zowel Dylan als Gyan hun inzet op de paal hadden zien belanden was het na een kwartier wel raak voor Gyan en stond de 4-1 in de boeken. Nu was de beer los, en leek het team van Wolvega geknakt, zeker toen Dylan een vrije trap van de zijkant 16 op fraaie wijze in één keer langs de keeper krulde en Maarten hier niet voor onder wenste te doen en even later met een even artistieke boogbal de 6-1 liet aantekenen. Een lichte verslapping in de verdediging van CVVO leidde tot de 6-2. Vervolgens was er het hoofd van Olov, dat zich onder een scherp aangesneden corner vanaf links wist te manoevreren voor de al even fraaie 7-2. Nog een eretreffer voor de mannen in de paars bracht de 7-3 op het bord, maar de koek was nog niet op. Luttele seconden voor het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechteres Aniek sloot Dylan –wie anders- deze weergaloze teamprestatie af met de korfbalachtige eindstand van 8-3.