• CVVO JO 15-1 verslaat lastig Buitenpost na knappe 2e helft

  Zaterdag 29 september 2018

  Daags nadat onze volkszanger Koos Alberts het tijdige voor het eeuwige had verwisseld was het voor de voetballers van CVVO JO 15-1 weer business as usual, en stond voor ons de tweede competitiewedstrijd klaar om op de geheugenkaart van ons leven te worden weggeschreven.

  Op het gelukzalige tijdstip van 9.00 uur werden wij daarvoor in de hoofdstad van Achtkarspelen verwacht, en dat betekende eigenlijk niets meer en ook niets minder dan om 7.00 uur het CVVO terrein de rug toe te keren, en via de schitterend aangelegde Lemster ovulatie rotonde koers te zetten richting Buitenpost.

  VV Buitenpost bleek te beschikken over een prachtig gerenoveerde accommodatie, met zelfs een kunstgrasveld. Hoewel er eigenlijk niets boven de frisse geur van natuurlijk groen gras gaat, kunnen wij nu natuurlijk ook niet meer met droge ogen beweren dat wij geen ervaring hebben met kunstgras, en hoeven hierdoor dan dus ook niet meer in het nadeel te zijn.

  Nadat er was afgetrapt kregen we niet eens de kans om te zien wie van de ploegen er eventueel het meest aanspraak zou kunnen maken op een voorsprong, want al na 2 minuten spelen lag de bal achter onze keeper Trevor in het net toen de aanvoerder van Buitenpost vrij kon uithalen; 1-0.
  Voordeel van vroege wake-up call is dan wel dat iedereen gelijk wakker is en doordrongen wordt van het feit dat je op dit niveau eigenlijk altijd attent moet zijn en dat een dekkingsfoutje gelijk en genadeloos kan worden afgestraft. Na een moeizame fase, waarin hard werd gewerkt om de stand weer in evenwicht te krijgen duurde het tot vlak voor rust, toen Dylan in een snelle passeeractie op vrij grove wijze binnen de 16 onderuit werd geschoffeld. De scheidsrechter kon er deze keer echt niet meer onderuit, en moest nu in het voordeel van CVVO de bal terecht op de stip leggen. Jens weet inmiddels als geen ander hoe je vanaf elf meter de keeper de verkeerde hoek in moet sturen; 1-1.

  Na rust, waar je op basis van de 1e helft nog zou kunnen denken dat het kwartje nog beide kanten op kon rollen, zagen we een veel gedrevener CVVO, dat nu ook veel scherper in de duels was. De hiermee geboekte terreinwinst resulteerde na ruim twintig minuten in de 2e helft in de verdiende 1-2 voorsprong door Dylan, die op snelheid het hoofd koel hield, de keeper omspeelde en de bal beheerst binnenschoof.
  Luttele minuten later ketste een ingeschoten vrije trap van diezelfde Dylan zo op het hoofd van Olov, die zo zijn tweede geslaagde kopbal van dit seizoen opgeschaald zag worden tot de fraaie 1-3 voorsprong. Een knappe uitzege, waar met name op grond van het vertoonde spel in de 2e helft eigenlijk niets op af te dwingen is, en dat doen we dan ook maar niet.

  Volgende week een pittige voortzetting in en tegen koploper Dokkum.