• CVVO JO 15-1 weet mooie serie geen vervolg te geven en strandt tegen nummer 2 Be Quick

  Zaterdag 18 mei 2019

  Onder bijna zomerse omstandigheden leken de omstandigheden vandaag ideaal om voor eigen publiek de zevende overwinning op rij te kunnen gaan bijschrijven in ons Eurovisie concert des levens, maar een gemakkelijke klus zou dit tegen het als nummer twee geplaatste Be Quick Dokkum niet bepaald gaan worden.

  OK, de mannen van Be Quick hadden twee weken terug thuis nog met 1-4 van de door ons vorige week verpulverde équipe van Franeker verloren, en hun benauwde 2-3 overwinning vorige week tegen Zeerobben getuigt ook niet echt van een bloedvorm bij de Dokkumers.

  Kansen en mogelijkheden genoeg dus om onze mooie serie van de laatste weken een mooi vervolg te geven, en zolang wij de mannen uit Dokkum van het scoren af wisten te houden en zelf onze kansen zouden benutten, zou er hoop zijn.

  Helaas, zo moest ook scheidsrechter Harmen constateren, lukte het ons vandaag niet om zelf echt gevaarlijk en uitgespeeld voor het Be Quick doel te komen, en wisten de mannen uit Dokkum daarentegen de paar kansen de zij vandaag kregen op dodelijk effectieve wijze en ook nog met enig geluk allemaal te verzilveren.
  Zo flippert de bal na 6 minuten spelen uit een kluts voor onze goal plots over de doellijn, in de 27e minuut gevolgd door de 0-2 als onze verdedigers op snelheid worden geklopt door de Be Quick voorwaartsen. Tot overmaat van ramp is Nick dan ook al met een polsbreuk uitgevallen, en kan hij inmiddels in de ziekenboeg gaan klaverjassen met Christiaan, Wietze en Jelmer.

  De tweede helft zou- los van het feit dat het ons voor rust niet meer was gelukt de aansluitingstreffer te maken- beginnen met een soort Ardennenoffensief, waarbij we vlot langszij zouden moeten komen. Helaas ging ook deze vlieger niet op, als de bal vanaf de Dokkumer aftrap met een paar simpele tikken alweer in ons doel belandt, en we dan al tegen een schier onoverbrugbare en vreselijk zure 0-3 achterstand aan moeten kijken. Na 60 minuten spelen moeten we dan nog een keer een teug van de inmiddels nog zuurder geworden milkshake nemen als de mannen van Be Quick de 0-4 achter onze keeper Trevor schuiven.
  De dappere, doch aangeslagen mannen van CVVO proberen nog wel iets terug te doen, maar zelfs een eretreffer zit er voor ons vandaag niet in. De enigszins triest conclusie is dan ook dat bij de mannen van Be Quick vandaag veel lukte en bij de mannen van CVVO daarentegen niet zo gek veel lukte, en dan win je de wedstrijd dus niet.

  Volgende week strompelen we dan voor onze laatste competitiewedstrijd naar kampioen Broekster Walden dat nog zonder enig puntverlies is…..zou mooi zijn om daarin als ons laatste kunststukje nog voor een verrassing te zorgen.