• CVVO JO 15-1 zet mooie reeks door en boekt zesde zege op rij

  Zaterdag 11 mei 2019

  Deze laatste zaterdag voor Moederdag bracht ons onder prachtige zonnige omstandigheden naar het pittoreske Franeker, waar wij alweer onze 20e speelronde in de competitie zouden gaan afwerken.

  De eerste confrontatie thuis met de mannen van Franeker was destijds op een 3-2 overwinning uitgedraaid, dus de vraag zou vandaag zijn in hoeverre het thuisvoordeel voor deze ploeg zou kunnen opwegen tegen de bloedvorm, waarin ons JO 15-1 team zich deze dagen pleegt te poedelen.

  Gelijk na het beginsignaal van scheidsrechter Bernhard werd duidelijk dat de mannen van CVVO–ondanks de ietwat slap uitgevoerd warming-up- wel goed bij de les waren en zich gaandeweg door goed combinatievoetbal en goed teamwerk ontwikkelden tot de bovenliggende partij. Na zo’n 10 minuten spelen vliegt de kassalade hiervoor dan voor de eerste keer open als Dylan op links de bal fraai voor het doel brengt en Maarten al net zo fraai de 0-1 laat intikken. Nog mooier -althans het gevolg- wordt het als Gyan even later in het strafschopgebied wordt geschaard en daarbij bruusk ter aarde stort. De aldus toegekende penalty wordt als gebruikelijk door aanvoerder Jens bevorderd tot een 0-2 voorsprong.
  Eventjes bekruipt je dan het déjà-vu van onze rood-witte shirtgenoten uit Amsterdam, die immers eerder deze week met dezelfde cijfers bij het rustsignaal voor staan, maar na 96 minuten uiteindelijk met lege handen en uitgeteld met de neuzen voorover in het Arena-gras lagen. Zover zou het bij ons vandaag gelukkig niet komen, want kort voor rust schiet Franker aanvaller Sem de aansluittreffer achter keeper Trevor zodat we in ieder geval niet met een 0-2, maar met een 1-2 voorsprong konden gaan rusten.

  De tweede helft dringen de mannen van Franeker nog wel even aan, maar als na 11 minuten de tandem Dylan- Maarten weer eens op links doorbreekt, en laatstgenoemde de 1-3 intikt lijkt de wereld weer helemaal in orde, zeker als even later de koning van de assists Dylan onze notorious B.I. Gyan uit een scrimmage de 1-4 laat intikken. Dat de gevaarlijkste man aan Franeker zijde Sem even later de 2-4 aantekent mag de pret dan al niet meer drukken, zeker niet als nog geen minuut later de marge alweer op 3 doelpunten wordt gebracht als niemand minder dan Jens- op aangeven van Gyan- de eindstand op 2-5 bepaalt.

  Vandaag een heerlijk voetballend CVVO 15-1 gezien, dat als team de laatste maanden grote stappen heeft gemaakt. Eigenlijk jammer dat er dan nu nog maar 2 competitiewedstrijden resteren om deze jongens zo heerlijk met elkaar te zien voetballen.