• CVVO Jo 17-1 brengt met oogstrelende 2e helft publiek in opperste extase

  Zaterdag 25 september 2021

  Op de eerder deze week gehouden teambespreking werd op de vraag van onze kleine generaal wat zoal de ambities van de JO17-1 spelers voor de komende competitiehelft zouden zijn vrijwel unaniem uitgesproken dat het vizier van de spelers een eerste plekje in deze competitie zou staan, en dat er daarnaast meer tijd, moeite en passie zou gaan worden gestoken in de trainingen en in de wedstrijdvoorbereiding.

  “Laat maar komen jongens” zo was dan ook onze eerste gedachte vanochtend, en met gelijk al de kraker thuis tegen het altijd sterke Workum voor de boeg meteen een mooi ijkpunt om te zien in hoeverre deze woorden vandaag zouden kunnen worden omgezet in daden.

  Nadat scheidsrechter van de week Feije onze geboortebewijzen en namen op juistheid had gecheckt mochten we het heilige gras van het hoofdveld betreden, om onze krachten te meten met de rode duivels uit Workum. De eerste helft was duidelijk voor de gasten, behoudens een paar kansen van Tymen kwamen de mannen van CVVO er bijna niet aan te pas, en kon je eigenlijk wel op je water aanvoelen dat het enig moment mis zou gaan, en zo kwam onze wake-up call in de 35e minuut binnen, toen Workum vanuit een corner de 0-1 kon binnentikken.

  Na de limonade zou er dan wel uit een ander vaatje getapt moeten worden om deze taaie Workumse muur te slechten, wilden wij deze wedstrijd niet net zo eindigen als de politieke carrière van Mona. Middels een paar omzettingen en het inbrengen van de pijlsnelle Trevor leek het team van CVVO zichzelf van een Renault Clio naar een Porsche 911 Turbo te hebben getransformeerd. Het duurde dan ook niet lang totdat uitgerekend die 1,92 meter lange man, die eerder deze week verkondigde dat een 2e plaats wellicht het hoogst haalbare zou zijn, een vrije trap met zijn blonde kuif schampte, om de bal daarna keurig langs de paal in het doel te zien verdwijnen; 1-1 .

  Nu kwamen de oerkrachten pas los en was het weer ouderwets genieten geblazen van prachtige combinaties, die nu een keer niet allemaal stierven in schoonheid. Zo tekent Olov voor de fraaie 2-1, en loopt onze sierlijke gazelle Tije even later alles en iedereen eruit om op snelheid de 3-1 in te tikken.
  De koek is nog lang niet op, want ook aanvoerder Tymen roert zich aan het front, en met een kiezelhard schot test hij niet alleen de materiaalsterkte van onze doelnetten , maar laat hij bovenal de keeper kansloos ; 4.1.

  De ploeg van Workum, stuk voor stuk allemaal goede voetballers, lijkt nu een beetje de draad kwijt. Na wat gele kaarten volgt er zelfs een tweede gele kaart voor een Workum speler, zodat ze ook nog met 10 man verder moeten. Meedogenloos zoals men in Bantega maar kan zijn heeft onze Jelmer daar dan eventjes geen boodschap aan als hij vanaf de rand 16 de bal met een sierlijke krul in de verre hoek laat belanden voor de sensationele 5-1 eindstand.
  Een schitterende prestatie van onze jongens, die zich vandaag stuk voor stuk niet alleen veerkrachtig, maar ook erg strijdlustig en als een (h)echt team hebben getoond.