• CVVO JO 17-1 doet wat het moet doen in Oentsjerk

  Zaterdag 23 oktober 2021

  Na een week je herfstvakantie kon voor ons de bal vandaag weer gaan rollen, en niemand had kunnen vermoeden dat dit onder de meest ideale omstandigheden zou gaan gebeuren. Tegen half twaalf konden de spelers goedgemutst plaatsnemen in de klaarstaande ronkende bolides, die hen na een lange rit -waarvan het laatste stukje zelfs nog langs de Bonkefeart- zou brengen naar het bruisende Oentsjerk, de thuishaven van de voetbalcombinatie Trynwalden.

  Ter plaatste aangekomen werd de obligatoire JBL Boom Bassbox van Fabian in de kleedkamer aangeslingerd om onze sterren onder begeleiding van enkele zoetgevooisde kinderliedjes muzikaal in het omkleedproces te begeleiden, altijd een moment waarop wij als staf dan ook graag even elders verkeren.

  Nadat de James Bullough Lansing Boom Box middels het verbreken van de bluetooth-verbinding voorlopig het zwijgen was opgelegd konden we de wijze woorden van onze trainer tot ons laten komen. Rode draad in zijn verhaal was het gevaar voor onderschatting, onderstreept door diverse uitglijders van de concurrentie, en natuurlijk de uitgelezen kans om vandaag de koppositie te pakken nu onze medestrijders Zeerobben en Bolsward de punten eerder vandaag samen bleken te hebben verdeeld.

  Om klokslag 13.00 uur blies scheidsrechter Rinsma de manschappen uit de startblokken, waarbij al snel duidelijk werd dat CVVO de bovenliggende partij was maar dat de grootste uitdaging in de eerste helft was om dit dan ook in de score tot uitdrukking te brengen. Hoewel het gevaar zich grotendeels op de helft van Trynwalden voordeed leek het alsof er -in tegenstelling tot bij sommige filmopnames- met losse flodders werd geschoten en duurde het tot vlak voor rust alvorens Jelle de bal uit een vrije trap om de muur kon krullen voor de overigens dik verdiende 0-1 voorsprong.

  Na de rust -waarin verrassenderwijs limonade uit een fluitketel werd geserveerd- zouden wij het toch aan onze stand verplicht zijn om in opwaartse zin iets aan onze magere marge te gaan sleutelen.
  Ondanks het feit dat sommige spelers vandaag redelijk onder hun normale niveau acteerden leek het qua score in de 2e helft toch beter te gaan als DJ Fabian een voorzet in één keer op de slof neemt voor de 0-2. Nog mooier wordt het als even later vanaf ruim 22 meter de bal hard in de linkerbovenhoek van het Trynwaldster doel zeilt. Uit het ingestelde uitgebreide ballistisch onderzoek blijkt er op deze bal te zijn geschreven “Groetnis út Eastersé ; afzender Joute-Pieter”.

  Terwijl vervolgens de ene na de andere kans vakkundig om zeep wordt geholpen lijkt de wedstrijd af te stevenen op een -gezien dit aantal verprutste kansen- vrij povere 0-3 als Tymen zich eindelijk vrij weet te spelen en razendsnel uithaalt om in de verre hoek de 0-4 als eindstand te bepalen.

  Een toch nog vrij moeizaam behaalde -doch niet minder verdiende – uitzege. Volgende week zullen er thuis tegen Zeerobben iets meer kilowatts uit onze machines moeten worden gekieteld om het JO17-1 schip op koers te houden en zullen we hier zeker niet als rustende walrussen op de kant kunnen blijven toekijken.