• CVVO JO 17-1 lijkt bijna klaar voor het nieuwe seizoen

  Zaterdag 22 augustus 2020.

  Het was de memorabele zaterdag 7 maart 2020, toen we nog met de JO 15-1 thuis met 2-0 van de Feanstars wonnen, en daarmee de koppositie in de promotieklasse pakten. Met ook nog het vooruitzicht op de halve finale KNVB beker en een tripje naar Duitsland in het verschiet leek het seizoen niet meer stuk te kunnen voor onze boys, maar hoe anders zou het allemaal gaan lopen.

  Deze wedstrijd bleek voor toen nog onbepaalde tijd voorlopig onze laatste te zijn geweest, en konden we in de daarop volgende saaie Corona lock- down periode slechts thuis blijven en kijken naar herhalingen van voetbalwedstrijden heel lang geleden, toen de scheidsrechters nog in het zwart, de broekjes nog strak, de sokken afgezakt en de haren nog lang waren.

  Gelukkig lieten Mark en Hugo in hun persconferentie eind juni weer wat hoop doorschemeren, en konden we – zij het met een heel scala aan beperkende regels- het seizoen weer een beetje voorzichtig opstarten en een beetje uit het allesoverheersende Covid 19-bestaan ontsnappen.

  Eigenlijk begon de bal voor onze nieuwe JO 17-1 vorige week alweer te rollen, toen we in en tegen Bant de JO 17-J van de combi Bant/Creil tegemoet traden. Behalve vreselijk stijve spieren, en de constatering dat onze conditie wel eens betere tijden heeft gekend leverde dit oefenduel verder geen doelpunten op.

  Een week later, en dat was vandaag dus, stonden er een oefentoernooitje in de Gerdijk op het program, drie wedstrijden van 30 minuten, en een mooie gelegenheid om te zien waar het team nu ongeveer staat.
  Trainer Mark “Koeman”Verhoeff –ondanks diverse lucratieve aanbiedingen hebben we hem gelukkig wel voor CVVO kunnen behouden :-) - had voor dit toernooi de beschikking over een bijna fitte selectie (Dylan nog herstellende van een knieoperatie en Olov nog op vakantie).

  Met onze hondstrouwe en soms onnavolgbare vlagger Peter langs de lijn trapten we de eerste wedstrijd af tegen hoofdklasser Wolvega 17-1, waarbij al snel bleek dat CVVO het betere van het spel op de grasmat neerlegde. Niemand minder dan Jelle kon uit een scrimmage de bal achter de keeper prikken voor de seizoen openingstreffer; 1-0. Een stief kwartiertje later was het Tije die de veldverhouding nog beter gestalte gaf door de 2-0 eindstand voor zijn rekening te nemen, ook al omdat de meubelstedelingen zich wel enkele kansen schiepen, maar de vizieren niet op scherp had staan.

  Na een kwartiertje rust stond de taaie gastploeg van Gorredijk op het menu. Deze eersteklasser moest aanzienlijk hoger aangeschreven worden dan de ploeg uit Wolvega. De Opsterlanders wisten een aantal malen gevaarlijk voor ons doel te komen, en het was aan goed keeperswerk van Trevor te danken dat het lange tijd 0-0 bleef. Na geklungel achterin moest echter ook Trevor het hoofd buigen en stonden we zowaar met 0-1 achter. Uit een door diezelfde Trevor ingeleide spelhervatting kon Tymen worden gelanceerd, en omspeelde hij beheerst de keeper voor de gelijkmaker : 1-1. Hierna had de “achterin klungelaar” (naam en adres bij redactie bekend) dé kans om dit voor open doel weer goed te maken, maar zijn schot verdween zelfs nog over de ballenvanger.

  De laatste wedstrijd tegen eersteklasser ONB uit Drachten liep het aanvankelijk als een zonnetje, en met goed positiespel en goede individuele acties kon de score al snel worden geopend. Een ontketende Jesse slalomde zich door de ONB defensie en knalde de fraaie 1-0 binnen. Even later snelde Maarten zich op rechts vrij en prikte de 2-0 achter de ONB- keeper. Hierna leek de batterij een beetje leeg en de conditie –begrijpelijk- nog niet helemaal terug op het oude niveau. Zo kabbelde deze wedstrijd rustig naar het einde, en gaf met name het vertoonde spel in het eerste deel van deze wedstrijd een goed gevoel voor het seizoensvervolg