• CVVO JO 17-1 na sprankelende partij voetbal verdiend langs SC Franeker

  Zaterdag 10 oktober 2020

  Terwijl het aantal nieuwe Corona besmettingen maar blijft toenemen en de tweede golf nu een feit blijkt moeten we qua voetbal maar bij de dag leven en maar een beetje angstig naar komende dinsdag kijken. Het zou dan maar zo kunnen dat de hele boel weer zal worden stilgelegd, en daar zit natuurlijk niemand echt op te wachten. Zonder publiek spelen is dan weliswaar minder leuk, maar zo kan er in ieder geval nog worden wel worden gevoetbald.

  Vandaag waren de toeschouwers van onze tegenstander SC Franeker daarmee in ieder geval in de meerderheid, maar zij zagen vandaag hun team een van haar ongetwijfeld mindere optredens voorschotelen. Dit laat echter onverlet dat de mannen van Mark en Job vandaag – zeker vanaf halverwege de eerste helft- kunnen terugzien op een van hun betere om maar niet te zeggen een van hun beste optredens van dit nog prille seizoen.

  Het is precies 11.00 uur als scheidsrechter Frans Kaptein, nadat hij de spelers op het hart heeft gedrukt beslist niet gecharmeerd te zijn van commentaar op zijn leiding, de mannen uit de startblokken lanceert. Na het even gebruikelijke als voorzichtige aftasten houden de teams elkaar in eerste instantie redelijk in evenwicht, en moet je het als nummer 3 geklasseerde Franeker natuurlijk voetbaltechnisch nooit onderschatten, zeker niet als je zelf de nummer 8 positie bekleedt.

  Halverwege de eerste helft grijpt CVVO de macht meer en meer naar zicht toe, en als Tymen in het strafschopgebied wordt gevloerd volgt er zowaar een uitgelezen mogelijkheid om middels de toegekende strafschop op voorsprong te komen, maar deze droom spat net als de ingeschoten bal van Jens wreed op de doellat uiteen. Even later is Meraux ook nog dichtbij, maar blijft de 0-0 voorlopig nog maar even als ruststand op de scoretafel staan.

  De opgaande lijn van de eerste helft wordt door de mannen van CVVO in de tweede helft prima voortgezet en het wachten was op het moment dat we onszelf hiervoor zouden gaan belonen. Dat moment dient zich in de 48e minuut aan, als Jens al zijn gram over de gemiste strafschop gevoelig als hij is in een stijlvolle breedtepass op Tymen legt. Tymen weet als geen ander dit soort assists op waarde in te schatten en schiet beheerst de 1-0 binnen. In deze fase verzuimt CVVO nog verder en duidelijker afstand te nemen en is er de pech dat een CVVO-schot tegen de paal belandt en Tije de rebound als in een flipper kast via de lat naast ziet caramboleren. Even later is het dan wel raak voor onze wakkere kleine nummer 11 als hij alleen op de keeper doorbreekt en via een listig Kluivert-puntertje de bal in de rechterhoek achter de Franeker keeper prikt. Er had nog meer in gezeten, maar in het voetbal is het natuurlijk net zo belangrijk om tegengoals te voorkomen, en dat hebben we vandaag als team prima opgelost. De mannen van Franeker dachten overigens nog wel een keer iets terug te kunnen doen, maar als je daarbij keeper Trevor met bal en al over de doellijn beukt, zal het niemand verwonderen dat deze treffer werd afgekeurd.

  Stuk voor stuk een prima inzet en prima mentaliteit bij de CVVO spelers vandaag, waarbij met name de collectieve teamprestatie nog maar weer eens onderstreept heeft dat vandaag zowel het aanwezige als het niet aanwezige publiek de grote verliezer is geweest.