• CVVO JO 17-1 rekent in glorieus duel af met SC Joure en wordt kampioen in de hoofdklasse

  Woensdag 25 mei 2022

  Met een dosis gezonde spanning in de lijven konden de mannen van CVVO JO17-1 vandaag langs de kassa om hun tegoedbon van jarenlange noeste trainingsarbeid eindelijk eens te kunnen verzilveren.

  Daags ervoor hadden onze Farmers/sponsoren de spelers nog voorzien van een leuke attentie in de vorm van een gezond zuivelpakket, zodat er een ook goede bodem voor deze prestatie zou moeten liggen.

  Na jaren van stilgelegde competities en de eerder dit seizoen in februari geknakte trots bij Drachtster Boys kwam het onze jongens eigenlijk nu niet meer dan toe om weer eens een gelukzalige teug uit de kampioensbeker te gaan drinken. Hoewel de voortekenen daartoe gunstig leken, moesten we ons schamele puntje voorsprong op “Angstgegner” SC Joure JO17-1 natuurlijk nog wel even te vuur en te zwaard gaan verdedigen. Natuurlijk zou een gelijkspel hier ook al voldoende zijn, maar wie deze mannen diep in de voetbalharten kijkt, en wie ook trainer Mark Verhoeff een beetje kent weet dat we hier vanavond eigenlijk maar voor één ding gaan, en dat is voor de volle winst.

  Helaas vonden de weergoden -nu onze CVVO Club- en Weerman Sible aan het einde van dit seizoen stopt- het nodig om alvast enige afscheidstranen over ons heen te storten, maar voor de rest heerste er een geweldige ambiance op ons sportpark.

  Onder muzikale begeleiding van de Hazes klassieker Bloed, Zweet en Tranen betraden de mannen de sfeervolle arena, waar de fanatieke aanhang zich aan de Mac-side had gepositioneerd met heuse posters en lichtfakkels om onze mannen aan te moedigen, terwijl aan de overkant de meer gematigde en veelal iets oudere maar daarom niet minder fanatieke supporterskern zich had genesteld.

  Om 19.30 uur kon onze kampioenswedstrijd dan eindelijk van start. Vanuit Bolsward was ons de piepjonge KNVB-scheidsrechter Oscar Zut toegewezen, die we alleen maar kunnen complimenteren met de wijze waarop hij dit sportieve duel met speels gemak in goede banen wist te leiden, ondanks hetgeen er voor beide ploegen vandaag op het spel stond.

  Aan Jouster zijde ontbraken enkele belangrijke spelers, maar ook CVVO moest het vandaag wegens vakantie zonder Christiaan -the CVVO-beast- stellen. Gelukkig hadden we voldoende kwaliteit in huis om dit gemis te compenseren. Na een slordige 7 minuten spelen kriebelde het gevoel naar boven dat de ploeg van CVVO-los van de zenuwen- hier toch het iets betere van het spel liet zien, en dan is het natuurlijk mooi meegenomen dat aanvoerder Tymen een uitverdedigingsactie van Joure weet te onderscheppen en na een sprintje de bal nog net met de grote teen langs de Jouster doelman weet te werken, die dan alleen maar kan toekijken hoe deze tergend langzaam over de doellijn rolt; 1-0 voor CVVO! Nu lijkt de geest uit de fles en gesterkt door deze voorsprong weet even later Tije weer een golf van bewondering langs de lijn los te maken als hij op links vanaf de rand 16 op fenomenale wijze de bal in de winkelhaak weet te krullen voor de 2-0.

  In deze fase verzuimen de mannen van CVVO zich in veilige haven te loodsen door het missen van kansen, en zien Joure dan tegen het einde van de eerste helft toch wel sterk terugkomen. Met de 2-0 ruststand kunnen we dan tevreden zijn, maar tegen een tegenstander van dit kaliber is een ruimere marge net zo gewenst als een vrijgezelle boer bij Yvon.

  In de tweede helft lijkt de jacht op uitbreiding aanvankelijk succesvol, als Trevor op snelheid door de linies weet te breken voor de 3-0, maar wie daarmee dacht dat de buit nu wel binnen was had buiten de geslepen, maar wel zeer sportieve Jousters gerekend, als ze eigenlijk vanaf de aftrap de zo gevreesde aansluittreffer achter keeper Lars weten te werken; 3-1, ook dit hoort bij een echte kampioenswedstrijd.
  Gelukkig weten de mannen van CVVO -opgezweept door het publiek- zich te herpakken en het hoofd koel te houden, wanneer Tymen de 4-1 weet in te tikken. Ook Gianni doet een duit in het zakje door met een vreemd zwabberend schot de Jouster keeper compleet te verrassen en zijn supporters op de Mac-side doet ontploffen voor de 5-1.

  De mannen van Joure proberen nog wel iets van aansluiting te vinden, maar vinden een ijzersterk collectief van CVVO tegenover zich, en tegen beter weten in zien ze de klok langzaam richting de 40 minuten tikken. Van de ruimtes, die Joure in het wanhopige slotoffensief moet weggeven weet Tymen nog een keer te profiteren door in de slotminuten nog de 6-1 binnen te werken, een eindstand die eigenlijk ten onrechte een grote oor wassing voor het Jouster team suggereert. Feit blijft wel dat het team van CVVO er vanavond gewoon beter op stond en dat onze mannen erop gebrand waren zichzelf nu eindelijk eens te belonen met dit kampioenschap en daaraan gekoppeld een plekje in de nacompetitie, waarin -naast de eer- gaat worden gestreden om een ticket voor de 7e divisie.

  Mannen gefeliciteerd! Dit hebben jullie dik verdiend.