• CVVO JO 17-1 start competitie met knappe 3 punten in Harlingen

  Zaterdag 19 september 2020

  Nadat we gisteravond op de nationale televisie stichtelijk zijn toegesproken door Mark en Hugo, om de coronaregels ook in onze regio toch maar strikt na te blijven naleven, is het maar de vraag of en hoelang we een tweede Coronagolf buiten de deur kunnen houden.

  Laten we hopen dat het zo’n vaart niet zal lopen en dat we voorlopig lekker kunnen blijven voetballen zonder dat er weer sportparken moeten worden gesloten en/of competities moeten worden stilgelegd.

  Een mooi bruggetje naar onze eerste competitiewedstrijd, die ons vandaag zou leiden van het zoete water van de Fryske Marren naar het zilte water de Waddenzee bij Harlingen, waar het sportcomplex Robbenplaat al sinds 1953 het thuishonk vormt van de plaatselijke zmvv Zeerobben.

  Op het volwassen tijdstip van 12.25 uur konden wij dan onder leiding van Wessel van Delft, die een uitstekende partij zou fluiten, van start tegen het altijd lastige Zeerobben, zeker als we ze op eigen bodem tegemoet treden.
  Met nog geen 4 minuten op de klok een leuke opsteker als Maarten de bal zomaar diagonaal in de kruising jaagt, en daarmee volkomen uit het niets de stand op 0-1 voor CVVO brengt. Deze snelle voorsprong brengt de Lemsters echter nog niet de rust om deze voorsprong gestadig te gaan uitbreiden, regelmatig wordt er achterin te lang getreuzeld, en mogen we niet klagen dat de “gelijkmaker” van Zeerobben wordt afgekeurd wegens buitenspel -goed gezien Peter!

  Na een goed half uur weten de mannen van Verhoeff hun veldoverwicht toch weer iets meer body te geven als Tije een weg stuiterende voorzet met chirurgische precisie met een boogje over de Zeerobben keeper heen kopt, om daarna zijn doelpunt te vieren met een salto inclusief dubbele schroef, en dat ook nog zonder daarbij iets te breken ; 0-2.
  In de slotfase van de eerste helft zetten de mannen uit Harlingen nog een keer aan, en zien een schot van Tygo, dat als voorzet leek bedoeld, op fraaie wijze in de kruising verdwijnen; 1-2. Deze ruststand vormt dan weliswaar de juiste weerspiegeling van de krachtsverhoudingen, maar door iets slimmer te voetballen had er natuurlijk meer en duidelijker afstand kunnen worden genomen.

  Een mooi streven voor de tweede helft, waarin we dan ook meer zouden kunnen doen met het gegeven dat keeper van Zeerobben, in zijn drang om mee te voetballen, regelmatig ter hoogte van de middencirkel was te vinden. CVVO bleef de per saldo beter voetballende ploeg en kreeg- afgezien van de bal op de paal van Zeerobbben- ook nu de beter kansen. Toen Jesse na een half uur met een droge schuiver in de linkerhoek de Zeerobben goalie wist te verrassen was het snel duidelijk dat de race gelopen was, en dat we met een knappe 1-3 uitzege huiswaarts mochten keren.

  Vanuit CVVO perspectief natuurlijk ook een mooie compensatie voor het resultaat van de JO19-1, dat hier voorafgaand aan onze wedstrijd -zij het onverdiend- met een 3-1 nederlaag tegen Zeerobben JO 19-1 al in een eerder stadium de thuisreis kon aanvaarden.