• CVVO JO 17-1 zet sterke reeks voort

Dinsdag 19 april 2022

Op deze zonnige doordeweekse zomeravond was het zaak de macaroni versneld richting het spijsverteringskanaal te loodsen om zo rond 18.30 uur op het sportpark present te zijn voor de inhaalwedstrijd tegen Gorredijk. Deze had eigenlijk al op 26 maart gespeeld zullen zijn, maar werd toen waarschijnlijk vanwege fysieke ongesteldheid bij de ploeg uit Gorredijk op het laatste moment afgezegd.

Vanavond waren de Opsterlanders echter meer dan compleet en op volle sterkte naar Lemmer gekomen en beloofde dit weer een pittige, doch zeker niet onaangename klus voor de mannen van CVVO te gaan worden. Zonder Olov, die zijn gebutste hoofd nog even rust gunt is de rest van het team zo tegen half acht klaar voor het eerste fluitsignaal van ons KNVB Arbitrage Icoon Feije.

Feije was vanavond in zijn element, en liet de mannen lekker voetballen, onpartijdig en rechtvaardig en genoot zelf ook zichtbaar van de mooie en sportieve wedstrijd die zodoende ontstond. Na aanvankelijk een paar speldenprikjes trokken de mannen van CVVO de wedstrijd in een puike eerste helft geleidelijk aan naar zich toe. Ingeleid door een volledig herstelde en ontketende Tije, die met de 1-0 gevolgd door de 2-0 bijna de oude tijden deed herleven, waarin keepers en soms zelfs complete teams met gierende banden van onze parkeerplaats vertrokken omdat ze weer eens de roemruchte “Trije fan Tije” om de oren hadden gehad. Ondanks de aansporing “opfrette dat soatsje” van Beppe lukte dit dan helaas vanavond net niet, maar natuurlijk is het op zo’n mooie zomeravond al mooi meegenomen dat je met een vrij comfortabele 2-0 voorsprong de kleedkamer in kan voor de rust.

Na de rust ging het zonnetje onder en werd het plots stervenskoud, maar kon het vertoonde spel ons echter onverkort verwarmen. Bij het zacht fluwelen schijnsel van de ledverlichting zagen we nog steeds een sportief duel waarin CVVO -zij het iets minder nadrukkelijk- blijft aandringen, maar achterin ook weinig tot niets weggeeft. Na 10 minuten in de 2e helft weet Tymen de bal vanaf de achterlijn schitterend in de kruising te krullen voor de 3-0, en daarmee is de laatste tegenstand van de mannen uit Gorredijk wel gebroken. Dan is Jelle nog dichtbij de 4-0, maar hij ziet zijn kopbal via de paal terug stuiteren, en ook Tymen ziet zijn vrije trap -en daarmee de hoop zijn tweede doelpunt- keihard op de lat uiteenspatten.

Een mooie overwinning voor onze mannen en met 15 punten uit 5 still going strong, en dan is het wel jammer dat zoveel gaten in het wedstrijdschema zitten dat we nu pas op 14 mei -jawel in en tegen Gorredijk- weer voor de competitie in actie gaan komen