• CVVO JO 17-1 zorgt voor leuke stunt aan de Hege Simmerdyk

  Zaterdag 9 april 2022

  Een vroege wedstrijd op de zaterdagmorgen trekt altijd een wissel op de activiteiten op de voorafgaande vrijdagavond. Zo heeft een groot deel van onze selectie inmiddels de leeftijd bereikt waarin de geneugten van Fristi, Chocomel en Roosvicee geleidelijk aan vervangen dreigen te worden de geneugten van de brouwsels van Freddy Heineken en Hertog Jan, die als bekend bij forsere consumptie een verlammende uitwerking kunnen hebben op de fit- en gesteldheid van de gebruiker in kwestie, met name in de volgende ochtend.

  Gezien het huzarenstukje dat onze mannen vandaag in Joure aan het daglicht wisten te brengen moeten we dan toch maar de conclusie trekken dat een groot deel van de spelers zich op de vrijdagavond een ascetische levenswijze moet hebben aangemeten om deze stunt vandaag te kunnen uithalen aan de Hege Simmerdyk.

  Het begon om 9.30 uur, toen we aan de aftrap stonden voor het duel in en tegen Joure, een tegenstander die vanuit de 7e divisie naar de hoofdklasse over is overgekomen, en die op 29 januari in een oefenwedstrijd nog met 3-2 te sterk voor ons bleek.

  De mannen van CVVO beginnen nu echter goed scherp aan de wedstrijd en na een afgekeurde goal van Tije (buitenspel) is het even later Tymen die de 0-1 inschiet. Na nog een afgekeurde goal van Tymen (buitenspel) breekt een fase aan waarin Joure goed druk zet en de mannen van CVVO ver in de verdrukking en soms in het nauw brengt, maar gelukkig weet Lars met degelijk keeperswerk zijn team in de wedstrijd te houden, en de opsteker van de week komt dan vlak voor rust van Trevor, die in een scrimmage voor het Jouster doel de bal met een achterwaartse Flik-Flak achter de keeper weet te werken; 0-2.

  Voor de 2e helft lijkt het bindend advies van trainer Mark om lekker voetballend te proberen om met een derde treffer de wedstrijd definitief in het slot te gooien een ietwat verlammend effect op de manschappen uit te oefenen, want dit scenario kan al na een paar minuten de prullenbak in als de geslepen ploeg uit Joure een chaotische situatie weet uit te buiten naar een tegentreffer; 1-2, een lelijke streep door onze rekening, en een tegengoal die niet voor niets vaak wordt aangehaald als aansluittreffer.

  Met de aanstaande paasdagen in het achterhoofd doet zich nu een soort wederopstanding naar het voorbeeld van Lazarus voor bij het team van CVVO. In een verbeten, maar aantrekkelijke strijd weten de mannen van CVVO het duel weer naar zich toe te trekken en is Tije wel heeeeeeel dichtbij als Tymen hem vrij voor de goal zet, maar vanwege een door een graspolletje opspringende bal ziet hij zijn inzet net naast het doel gaan.

  Dit is echter uitstel van executie voor de Jousters, want even later komt een schot van Tymen, dat 100% naast zou zijn gegaan op het bevallige achterwerk van Chris terecht, en met een sierlijke curve belandt de bal achter de Jouster keeper; een “buttgoal” en goed voor de sensationele 1-3 eindstand.

  Joure probeert nog wel iets van de schade te beperken, maar na een onderbreking door het afvoeren van een geblesseerde Jouster speler is de schwung er bij deze mannen een beetje uit en moeten de mannen van Sjoerd Jaap bij het laatste fluitsignaal de conclusie trekken dat ze vandaag aan het kortste eind hebben getrokken tegen een gedreven en goed uit de startblokken gekomen CVVO, uiteindelijk valt er dan ook heel weinig op deze overwinning af te dingen, het is niets meer, maar zeker ook niets minder dan een gave teamprestatie van de mannen van CVVO.