• CVVO JO 19-1 dapper strijdend ten onder in Workum

  Zaterdag 26 november 2022

  Vandaag toog de JO 19-1 karavaan diep de zuidwesthoek van de provincie in om neer te strijken in de thuishaven van de trotse koploper in het pittoreske Workum. In een interview voorafgaand aan de wedstrijd verklaarde trainer Mark Verhoeff nog in onvervalst Lemsters dat “ wy een hieul ein komme kinne jirre yn Workum; ot ol use spielers mar leverje dan kinne wy se hjir samar oer de knibbel lizze”.

  Insiders rondom het JO 19-1 gebeuren weten dan ook dat deze trainer vaak gelijk heeft, maar aan de andere kant ook weer niet gestikt is in zijn eerste leugen, dus zouden we vandaag maar beter van het credo “eerst zien, dan geloven “ uit moeten gaan.

  De ontvangst in Workum was allerhartelijkst met koffie en een gevulde koek, helaas zou dit ook het enige cadeautje blijken te worden dat ons hier vandaag ten deel zou vallen. Wat gelijk opviel bij aanvang van de wedstrijd was dat de Workumer dug-out bijna overbevolkt met wisselspelers was, terwijl deze aan de kant van CVVO slechts heel mager was bezet met zegge en schrijve één wisselspeler en een nog steeds niet herstelde supporter Frank.
  Hier zouden we het vandaag dan maar wel mee moeten doen, ook wij waren vandaag weer eens erelid van de armzalige biljartvereniging “weinig keu’s”

  Alras na het beginsignaal van scheidsrechter Freek van Onna zagen we een sterk voetballend Workum, een team zonder echt zwakke schakels en met spelers als Ruben en Nils met resp. nummers 7 en 11 als extra aandachtspunten voor onze verdedigers. Uiteraard kent het team van CVVO ook geen zwakke schakels, en hebben wij dan geen nummer 7, maar wel een nummer 11 die ter compensatie de dubbele aandacht bij de tegenstander opeist.
  Na een prachtige actie van Senne werd Wietze in stelling gebracht, maar deze zag zijn schot nog via de buitenkant paal naast suizen. Hierna was het Workum dat begon aan te dringen en zo halverwege de eerste helft vertaalde zich dit in een uitgespeelde aanval over rechts die feilloos door Nils achter onze doelman wordt gewerkt; 1-0. CVVO doet hierna verwoede pogingen om tot de gelijkmaker te komen en heeft daar ook grif een aantal mogelijkheden voor, maar het ontbreekt ons vandaag aan enig geluk in de afronding.

  Na rust wordt de jacht op de begeerde gelijkmaker al vrij snel in de kiem gesmoord als er in een tijdsbestek van een slordige 10 minuten 3 keer door Workum wordt gescoord; 4-0, waarmee onze hoop op een enigszins draagbaar resultaat als een chocoladeletter op de kachel wegsmelt. Al onze pogingen om nog een -door vriend en vijand gegunde- tegentreffer te fabriceren lopen spaak en dan moeten we uiteindelijk maar vrede hebben met deze 4-0 nederlaag. Complimenten zijn er voor het team van Workum, vandaag voetballend beter bij de les en niet voor niets met 13 punten uit 5 wedstrijden fier bovenaan.