• CVVO JO 19-1 en Bolsward delen gebroederlijk de punten in duel dat geen winnaar verdient

  Zaterdag 13 mei 2023

  Onder de meest ideale omstandigheden die je maar kon bedenken stonden er vandaag zo maar weer 16 wedstrijden ingepland op ons zonovergoten en altijd gezellige sportpark.

  Met een gevoel van nostalgie ook al weer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor onze JO 19-1, waarbij de tegenstander al even traditioneel vanuit Bolsward wederom weer eens bij ons op bezoek kwam.

  De confrontaties met de mannen uit de Elfstedenfietstochthoofdstad staat dan ook altijd garant voor spanning en spektakel en een sportieve strijd tussen twee uitstekend voetballende ploegen die volledig aan elkaar gewaagd zijn. Niemand minder dan Danny Burgers – voor deze gelegenheid al in het zwartgroen gekleed – was gestrikt om dit duel dan in goede banen te leiden.

  Na het vrij gebruikelijke aftastende begin was het de ploeg van CVVO die via Jelle op voorsprong had willen komen, maar de keeper van Bolsward dacht daar niet alleen in eerste instantie, maar ook in tweede instantie geheel anders over. Aan de andere kant wisten de mannen uit Bolsward even later een slippertje in onze defensie genadeloos af te straffen en de enigszins gelukkige 0-1 voorsprong achter Lars te tikken.

  De verbeten jacht op de gelijkmaker strandde dan in de verdere eerste helft op een stug SC Bolsward en een niet geheel overtuigend CVVO, waardoor deze eerste helft -overigens net als de neus van Christiaan- langzaam leegbloedde.

  Aan de limonade in de rust moet dan extra druivensuiker zijn toegevoegd, want na rust leken de volgelingen van Verhoeff ontketend en -zeker in het eerste kwartier na rust- voorzien van turbo-ondersteuning met intercooler, want in no time was het Tije die na en mooie combi de 1-1 in het net prikt, en het feest dreigt helemaal compleet te worden als zijn grutte broer Senne even later via een vrije trap de 2-1 voorsprong op het scorebord tovert.

  Helaas moeten de mannen van CVVO nu -waarschijnlijk met het oog op het gastoptreden bij Ton later in de middag😊- wat gas terugnemen en dan blijkt dat het tegen een ploeg als Bolsward geen kwestie is van achterover leunen en met een dergelijke smalle voorsprong de wedstrijd uitspelen….integendeel.

  De mannen uit Bolsward weten er nu nog een slot-offensiefje uit te persen en kunnen er in de 70e minuut zowaar nog middels een counter een tegentreffer uitpersen; 2-2
  De mannen van CVVO proberen uiteraard nog wel hun publiek de volle buit voor te schotelen, maar telkens als zij de prooi denken te kunnen verorberen valt deze hen weer uit de bek, als is Tije nog wel dichtbij als zijn schot rakelings voorlangs suist.

  Moegestreden moeten we dan ook maar vrede hebben met dit gelijke spel -op zich ook beslist geen schande tegen deze geslepen Bolswarders- en kunnen we volgende week in en tegen Heerenveen onze beslist eervolle derde plek in deze hoofdklasse veilig stellen.