• CVVO JO 19-1 houdt de drie punten in huis in matige drek-partij

  Zaterdag 1 april 2023

  Met de naar 6 mei verschoven wedstrijd tegen LSC waren we zo maar meer een week verder zonder als JO 19-1 in actie te zijn gekomen. Weliswaar kon een select gezelschap van onze spelers daardoor vorige week bij het tweede aanschuiven en wat wedstrijdritme opdoen, helaas net niet voldoende om de drie punten niet mee naar Marknesse te laten glippen.

  Vandaag lagen de kaarten weer anders, met een door de overvloedige regenval van de afgelopen dagen doorweekt hoofdveld en een daarbij nog een donkerpaars gekeurde buienradar voor de zaterdagochtend allesbehalve ideaal voetbalweer.

  Vanwege de ongesteldheid van het hoofdveld waren we maar uitgeweken naar het A-veld, en zouden het daar vandaag gaan opnemen tegen het opvallend laag geklasseerde Trynwalden. Uiteindelijk konden we dan zo tegen de klok van 11.00 uur los, en doordat we iets eerder waren begonnen bleven de laatkomers in het publiek helaas verstoken van de schitterende actie van Joute Pieter, die een vrijwel vanaf de aftrap scherp aangesneden voorzet van Wietze met een acrobatische Marco van Basten-achtige omhaal stijf in de kruising liet zeilen. Helaas zagen we deze vroege opsteker wegens buitenspel geannuleerd worden, maar de jacht op de openingstreffer was hiermee dus wel officieel geopend.

  In de 11e minuut brak Tymen centraal goed door en werd daarbij door 2 Trynwaldster verdedigers in het strafschopgebied in de mangel genomen. De zoals altijd weer goed leidende Danny legde de bal op de stip en dan is Tymen de beroerdste niet om de bal dan ook zelf -zij het via het handje van de keeper- in het doel te schieten; 1-0.

  Hoewel de mannen van CVVO zich genoeg onnauwkeurigheden menen te moeten permitteren weet de ploeg van Trynwalden hier niet van te profiteren en moeten halverwege de eerste helft ook nog toezien dat Niels de 2-0 achter hun keeper glijdt, terwijl ook Tije een aantal keren dichtbij is, maar zijn kruit kennelijk denkt te moeten bewaren voor later op dag.

  Aan de andere kant weten de mannen van Trynwalden -uit niets bleek vandaag waarom zij nu puntloos onderaan moeten bungelen – onze keeper Lars tot een aantal bijna onverantwoorde reddingen te dwingen, maar mede door een aantal fraaie slidings van ons verdedigende kwartet konden we met deze 2-0 voorsprong de kleedkamer in voor de rust.

  Na rust een heel ander beeld, waar de regen inmiddels een stromende vorm had aangenomen en het spelpeil aan de kant van CVVO omgekeerd evenredig zou zijn aan het niveau van de regenmeters. In deze fase was het aan goed keeperswerk van Lars te danken dat onze voorsprong niet als sneeuw voor de zon weer zou verdwijnen.
  Gelukkig weten de mannen van CVVO zich verderop in de tweede helft weer enigszins uit deze neerwaartse spiraal te bevrijden en de knop om te zetten voor een tegenoffensief, al viel dat onder de gegeven omstandigheden op een steeds gladder wordend veld dan ook weer niet echt mee.

  De Trynwaldster keeper weet zich in deze fase van de wedstrijd nog een aantal keren te onderscheiden door met zijn grote teen een zeker doelpunt af te wenden en een strak ingeschoten vrije trap van Tije uit de bovenhoek te stompen. Ook eindigt een acrobatische uithaal van Tije nog jammerlijker wijs in de ballenvanger en wordt een snelle countergoal van Tymen nog wegens buitenspel afgekeurd.

  Bij het eindsignaal moeten we dan deze drie punten dan ook maar koesteren, de manier waarop was vandaag niet groots, met -zeker in de 2e helft- de verzachtende omstandigheid dat voetballen in de stromende regen voor zowel de spelers als het publiek niet vaak de toppen van de amusementswaarde weet aan te tikken