• CVVO JO 19-1 komt goed uit de stratblokken en laat het eurodubbeltje gelijk de goede kant op vallen

  Zaterdag 4 februari 2023

  Het laatste competitie optreden van onze JO 19-1 dateert alweer van 10 december, en een kleine 2 wintermaanden later mogen we inmiddels de wetenschap koesteren dat we de ”winterstop” goed hebben benut met een zaalvoetbaldagje in Franeker, een afgelaste oefenwedstrijd tegen Be Quick, een afgelaste oefenwedstrijd tegen St. Nicolaasga, het collectief negeren van de oproep om deel ten nemen aan de snertloop, maar dan wel weer een zeer geslaagde oefenpartij tegen de 4e divisionisten van GRC uit Groningen (3-3) en vorige week nog een generale tegen 1e klasser Sneek Wit-Zwart, waar in een -hoeveel kansen wil je als CVVO missen- wedstrijd de teller aan het einde op 2-2 bleef steken.

  Genoeg wintervoedsel dus om vandaag met een min of meer schone lei de voorjaarsfase in te gaan waar we naast een paar bekende ook een aantal onbekende teams gaan ontmoeten, en dat kan de feest- en voetbalvreugde natuurlijk alleen maar vergroten.

  In de categorie bekende tegenstanders viel vandaag het team van Stiens, dat vandaag bij ons op bezoek kwam, en waar de 1-1 wedstrijd in Stiens van 12 november ons nog vrij vers in het geheugen lag, al was het alleen maar door de -naast die ene benutte kans- welgeteld 26 doelrijpe kansen die we daar in de Friese klei hadden laten smoren.

  Vandaag dus een nieuwe ronde met nieuwe kansen waarbij de vraag was of het eurodubbeltje, dat in de najaarsfase zo vaak de voor ons verkeerde kant was opgekanteld, nu eens een paar keer wel de goede kant zou willen opvallen.

  Onder de bezielende leiding van Nestor Refferee Jeen zou vanochtend dan vanaf half elf een antwoord op deze vraag gaan komen. In een niet al te hoogstaande eerste helft, waarin het beoogde krachtsverschil maar niet echt uit de verf wenste te komen, in combinatie met een degelijk en goed gepositioneerd voetballend Stiens, bleef de stand op het scorebord onaangeroerd tot aan de rust.

  Na de rust bleken een paar positionele aanpassingen in het team van CVVO hun uitwerking niet te missen, en oogden de mannen in het Blauw Wit frisser en strijdvaardiger uit de kleedkamer te zijn gekomen. Zo speelt Joute- Pieter -die in de eerste helft nog deed alsof zijn neus bloedde- op rechts de ontketende Senne vrij die de bal in de voeten van de mee opgekomen Jelle schuift, die de bal vervolgens keurig in het doel werkt; 1-0. Hierna lijkt de geest uit de fles en zien we een staaltje broederliefde van de bovenste plank als Tije zijn voorganger Senne in stelling brengt om de 2-0 op het scorebord te toveren.

  De koek is nog niet op als even later Jesse tot ieders verbazing de bal, die in het zijnet lijkt te zijn beland toch nog met het hoofd achter de Stienser doelman blijkt te hebben gewerkt; 3-0.
  Deze voorsprong geven de mannen van CVVO natuurlijk niet meer uit handen, ook al proberen de mannen uit Stiens zich op een bewonderenswaardig sportieve wijze nog wel terug in de wedstrijd te knokken. Bij het laatste fluitsignaal moeten zij dan echter constateren dat zij vandaag de punten in Lemmer moesten laten, en daar moeten zij dan op de terugreis, na het wegebben van de eerste teleurstelling van het verlies -hooguit vanaf de afslag Oosterzee- wel vrede mee gehad hebben.