• CVVO JO 19-1 levert galavoorstelling af en walst over Marum heen

  Zaterdag 18 maart 2023

  Precies een maand na onze laatste verrichtingen tegen Buitenpost leken de weergoden- die ons vorige nog trakteerden op een pak natte plaksneeuw- ons vandaag ietsje beter gezind, Weliswaar een lichtelijk natte start, maar vanaf zo’n uur of 10 was het peentjes zweten geblazen in de winterjas met heerlijk zonnig voetbalweer.

  De sfeer op de CVVO-sportredactie was ook vandaag – ondanks danwel dankzij de drie nieuwe bloedmooie stagiaires- weer onveranderd goed en dus konden wij ons weer opmaken voor een sportieve krachtmeting met het als vierde geplaatste team van het Groningse Marum JO 19-1.

  Om klokslag 9.46 uur blies ons clubicoon Danny Gijszn. Burgers de 22 hoofdrolspelers van vandaag uit de startblokken en begon het gebruikelijke aftasten, waarbij aanvankelijk maar niet duidelijk wilde worden welke kant het vandaag op zou gaan.

  De mannen van Verhoeff zochten zich een weg om met de vrij gehavende selectie -Tymen geschorst, Dinand en Christiaan verre van fit en met Justin verdienstelijk in de basis- toch een mooi resultaat op de mat te leggen, en het moet worden gezegd dat dat deze heren vandaag prima gelukt is.

  In de 11e minuut profiteert Tije van een rampzalig terugketsende terugspeelbal vanuit de Marum verdediging en opent met dit meevallertje de score; 1-0. Een kwartier later wordt dezelfde Heer S. door broerlief Senne vrij voor de goal gezet en haalt hij verwoestend uit in de bovenhoek; 2-0.

  In het hierop volgende Follegaaster kwartiertje weet Wietze het huzarenstukje van Tije te evenaren door met een van richting veranderd schot de Groninger doelman op het verkeerde been te zetten; 3-0 en enkele minuten later op aangeven van de koning van de assists Senne ook nog de 4-0 binnen te schieten, een ongekend weelderige stand met nog 10 minuten te gaan tot de rust.
  In deze 10 minuten proberen de mannen uit Marum nog wel iets van een aansluiting te forceren, en zijn hier ook dichtbij als een goed ingeschoten vrije trap op evenzo fraai wijze door Lars uit de bovenhoek kan worden geranseld, zodat we ook met deze riante voorsprong de kleedkamers in kunnen.

  Na rust is het dan zaak om je bij een dergelijke voorsprong niet te laten verrassen door een eventueel wanhoopsoffensief, maar het staat vandaag ook verdedigend allemaal goed bij de mannen van CVVO. Op een gegeven moment lijkt de score zelfs nog te kunnen worden uitgebreid maar weet een Marum verdediger de zachtjes ingeschoten bal met een caprioleske omhaalactie nog net voor de doellijn weg te halen.

  Dit blijkt echter uitstel van executie wanneer de Heeres trein nogmaals het station Marum binnen dendert en machinist Tije op aangeven van conducteur Senne het 5e gaatje van vandaag in het treinkaartje knipt.

  Een prachtige overwinning, behaald met mooi veldspel door een sterk collectief, wij hebben weer genoten langs de lijn, bedankt mannen !