• CVVO JO 19-1 loopt tegen LSC onverdiend tegen sneue en geflatteerde nederlaag op.

  Zaterdag 29 april 2023

  In een week die in het teken stond van het 10-jarig jubileum van de jarige koning en de liefdesbreuk van Gordon konden wij vandaag op het onzedelijke tijdstip van 17.30 uur onze wedstrijd tegen LSC inhalen.

  Door de afgesloten rondweg was het nog een vrij moeizame klus om op het sportpark van de Snekers aan te komen, om aldaar ook nog tot de vrij trieste conclusie te komen dat er in de straten rondom maar een parkeerplaatsje moet worden gezocht.

  Met enige vertraging konden we dan toch de warming-up starten, waarbij ook keeper Lars -die nog onverwachts kon debuteren in de hoofdmacht- vanuit Scharnegoutum kon aanschuiven.

  Met alle goede moed en het geloof dat we tegen deze sterke ploeg van LSC (samen met Heerenveense Boys de koploper) zeker niet kansloos zouden zijn begonnen we aan deze late missie in de Waterpoortstad. Na een vrij tam begin bleken de teams volledig aan elkaar gewaagd en kon eigenlijk geen van de strijdende teams echt aanspraak maken op de openingstreffer, hoewel hier aan beide kanten wel mogelijkheden voor waren. Helaas weten de mannen van LSC -geheel tegen de verhoudingen in – op een vrij knullige wijze de 1-0 binnen te werken, en kunnen daarna enigszins rustig achteroverleunen en het initiatief bij de mannen van CVVO neerleggen. Meer dan een paar kansjes voor Tymen levert zulks dan verder in de eerste helft niet meer op.

  Dan moest het in de tweede helft maar gaan gebeuren, en warempel nemen de aanvalsgolven van CVVO dusdanige vormen aan dat je op je klompen kunt aanvoelen dat dit niet lang goed zal gaan voor de Snekers. Aan de andere kant is het oppassen voor de snelle tegenstoten van LSC, maar we houden in deze fase de zaak achterin -net als eerder genoemde Gordon- nu goed dicht.

  Eindelijk krijgen we dan na 20 minuten spelen loon naar werken als Joute Pieter de bal vanaf 20 meter al jonglerend in één keer op de slof neemt en met een J-Pegel de bal verwoestend in het Sneker doel ziet verdwijnen; 1-1. In de euforie van de gelijkmaker verzuimen de mannen van CVVO de boel af te maken, al is Tije nog dichtbij als hij vanuit een -inderdaad- onmogelijke hoek de bal op het dak van het doel jaagt. Ook moeten de Snekers alle registers -enkele keren zelfs ten koste van een kaart- opentrekken om doorgebroken spelers af te stoppen.

  Helaas steekt ook nu de ijzeren voetbalwet -iets met als je het zelf niet afmaakt, dan….aan de andere kant - de kop op en mogen wij weer eens aan het rietje van de bittere milkshake der ongerechtigheid lurken. Via een uitgespeelde counter weten de sluwe Snekers de 1-2 binnen te schieten, maar met nog 10 minuten op de klok lijkt deze schade nog repareer baar. In een verbeten jacht op de verdiende gelijkmaker weten de Snekers in een -wat de Duitsers zo mooi zeggen- Schrecksecunde dan de 1-3 binnen te counteren en een minuut later ook nog de 1-4, die vanwege een Sneker overtreding nooit had mogen tellen.

  Zowaar een sneue en veel te geflatteerde uitslag die geen enkele recht doet aan de werkelijke verhoudingen in het veld, maar in het voetbal tellen helaas -anders dan bij het songfestival- slechts de doelpunten en dus gingen vandaag de spreekwoordelijke Trois Points naar LSC, maar dan zeker de Douze Points naar CVVO.