• CVVO JO 19-1 pakt de volle winst in spannnende strijd tegen Harkemase Boys

  Zaterdag 11 februari 2023

  In de categorie van de ons nog onbekende tegenstanders mochten wij het vanochtend om 10.00 uur gaan opnemen tegen de JO19-1 van Harkemase Boys. Na een ritje van ruim een half uur en een slalom tussen de spitketen en de heidehutten door belandden wij in het voetbalwalhalla op Harkema, waar aan de Bosk de complexen van Harkemase Boys en de vv Harkema-Opeinde gebroederlijk naast elkaar liggen.

  Hoewel boze tongen beweren dat zich op de basisscholen in deze regio leesplankjes bevinden beginnend met het opschrift “Aap-Noot-Mes” werden wij hier allerhartelijkst verwelkomd met lekkere koffie en een kantine vol met rake tegelwijsheden, waarvan “ In stive Fries is gjin sloppe lul” toch wel de meeste indruk op ons heeft gemaakt. De voor de later op de dag voorziene feestelijkheden met een optreden van de Hûnekop zou ons bijna laten besluiten ons verblijf hier met onbepaalde tijd te verlengen, ware het niet dat we vanmiddag ook graag even ons eerste in Lemmer in actie tegen Makkum wilden gaan zien.

  Op het horizontaal geverticuteerde, maar wel nog wel mooi vlakke hoofdveld van Harkema was het een beetje zoeken naar de grassprieten, en had de kleiige grond de neiging om tussen de noppen te blijven kleven en hing er bovendien nog een penetrante Welkoop-lucht boven het veld.

  De aftrap vindt -niet geheel onverwacht- plaats vanaf de middenstip, nota bene dezelfde middenstip vanaf waar Ron Vlaar een slordige 13 jaar geleden namens Feyenoord de bal tijdens het bekerduel tegen Harkemase Boys op een schitterend wijze over de Harkema keeper wist te schieten. Zover waren wij op dat moment nog niet, maar na 5 minuten spelen wel als Tymen naar een mooi uitgespeelde aanval de bal strak diagonaal achter de Harkema goalie werkt; 0-1. Dit laten de Harekieten niet over hun kant gaan en gaan verbeten op jacht naar de gelijkmaker die hun dan na een slordige 25 minuten spelen ten deel valt; 1-1. Nog voor rust weet Tymen zijn productie van vandaag te verdubbelen door na weer een mooi uitgespeelde aanval over links de bal andermaal keurig en hard in de verre hoek te jassen; 1-2.

  Na de rust gooien de mannen uit Harkema een paar blokjes extra in het voetbalvuur en blijkt de boven de doelen aangebrachte tekst : “Benaud binne wy net foar ien “ niet uit de lucht gegrepen, en dit in combinatie met de ontegenzeglijke aanwezige voetballende kwaliteiten doen ons snakken naar een iets ruimere marge dan dit magere doelpuntje, zeker als de mannen uit Harkema uit de kluts enigszins fortuinlijk de gelijkmaker weten aan te tekenen ; 2-2

  Met de gevaarlijke boomlange Harkema spits met nummer 4, die zich opvallende vaak en graag innig met onze nummer 3 verstrengelde bleef het uitkijken voor een tegentreffer, maar gelukkig weet Tymen nog een keer -nu weliswaar een rollertje- het net te vinden voor de toch wel verdiende 2-3 voorsprong. Ondanks de druk van Harekieten om -begrijpelijk- nog de gelijkmaker te forceren weten de mannen van CVVO keurig stand te houden en kunnen zelf nog een aantal keren met een snelle counter gevaarlijk worden. Zo blijft tot het einde spannend en is het bij deze stand tot ook wel weer een verlossing als de scheidsrechter -die een uitstekende partij floot- voor de laatste keer op zijn instrument blaast en ons deze mooie 3 punten mee naar Lemmer laat nemen.