• CVVO JO 19-1 sluit competitie af met een nederlaag in Heerenveen

  Zaterdag 20 mei 2023

  Op deze veelbelovende en zonovergoten zaterdag stond helaas, helaas alweer onze laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op de to do lijst. In een soort reserve-kampioensduel moesten wij vandaag als nummer 3 tegen de nummer 2 Heerenveense Boys de sportieve degens kruisen.
  De ploeg van Heerenveen zou alleen nog kans maken door vandaag te winnen, en moest dan ook nog afwachten of de nummer 1 LSC zich later in de middag nog de kaas van het brood zou laten eten door Zeerobben.

  Zover was echter het nog niet toen wij rond de klok van 9.00 uur de Lemster Toer in achteruitkijkspiegel langzaam kleiner zagen worden en met een vrij krappe selectie van 12 man richting het Friesche Haagje togen.
  Met Lars, Christiaan, Dinand, Frank, Wietze, Jelle, Senne, Joute Pieter, Tymen, Niels en Justin, maar zonder Fabian en Jelmer moesten wij dan maar proberen een goed resultaat neer te zetten en dat ging ons vandaag -zeker in de 2e helft- behoorlijk af.

  Om 10.30 uur klonk het beginsignaal van scheidsrechter Tichelaar, die een goede partij zou fluiten. Vrij snel bleek dat we vandaag op een gedegen voetballende tegenstander waren gestuit, die niet voor niets op de tweede plaats was aanbeland. Aanvankelijk konden de mannen van CVVO hier weinig tegenover stellen, en moesten in deze fase zo vaak van de vooruit in de achteruit schakelen dat de tandwielen van onze versnellingsbak ons bijkans om de oren vlogen, en -erger nog- het wachten was op de eerste tegengoal.
  Die valt dan ook prompt na een foutje in de uitverdediging; 0-1. Even later volgt de 0-2 als een Heerenveense Boy uit een van de vele corners weer eens ongehinderd mag inkoppen. Als even later uit een counter de 0-3 wordt binnengetikt lijkt zich een doemscenario te voltrekken maar gelukkig weten van de mannen van CVVO zich te herpakken en er zowaar nog een offensiefje uit te persen.
  Op zijn favoriete linkerkant wordt Tije gelanceerd en weet op snelheid de Heerenveen keeper in de verre hoek te kloppen ; 1-3 en gelijk ook de ruststand.

  In de 2e helft een verbeten en gedreven naar de aansluitingstreffer zoekend CVVO, dat echter ook donders moet oppassen om zich niet te laten verrassen door de geslepen ploeg van Heerenveense Boys. In een alleraardigst gelijk opgaande 2e helft is Justin nog dichtbij als zijn kopbal via de lat overschampt en moet keeper Lars zich aan de andere kant ook nog een aantal keren katachtig strekken om erger te voorkomen.

  Bij het laatste fluitsignaal moeten we dan moegestreden constateren dat deze ploeg van Heerenveense Boys vandaag -zeker in de 1e helft – iets beter bij de les en de iets beter voetballende ploeg is geweest, en zich daardoor ook terecht als vice-kampioen mag kronen. Uiteraard heeft LSC zich vanmiddag de kaas zeker niet van het brood laten eten door met 6-0 thuis met Zeerobben af te rekenen.

  Laat onverlet dat de mannen van CVVO JO 19-1 zich in deze hoofdklasse kranig hebben geweerd en in dit sterke deelnemersveld apetrots mogen zijn op deze keurige 3e plaats.

  Een speciaal woord van dank gaat naar trainer Mark die met zijn jarenlange toewijding en inzet deze groep gemaakt heeft tot een hechte voetbalmachine, en ook naar Hedzer voor zijn bijdrage hier aan.
  Last but not least ook veel dank aan Peter, die vlaggend en coachend langs de lijn altijd weer het be(e)ste in ons naar boven wist te halen.