• CVVO JO 19-1 sluit het jaar af met sprankelend voetbal, maar verzuimt zichzelf daarvoor te belonen.

  Zaterdag 10 december 2022

  Op de dag dat de Oranje-tranen eigenlijk nog moesten drogen zouden ze door de snijdende kou bijkans tot ijspegels gaan bevriezen en werden wij voor de zevende en laatste wedstrijd van deze najaarsreeks in de Waterpoortstad verwacht.

  Op het volwassen tijdstip van 14.00 uur was de aftrap in het sfeervolle, doch nog steeds midden in de renovatie zijnde complex van LSC 1890, waar Johan Hielkema het duel in goede banen zou gaan leiden.

  Gelijk vanaf het begin een sterk opererend collectief van CVVO, dat tot onze verrassing ook nog een extra supportschare uit Workum naar Sneek had gelokt. We konden onze vrienden uit Workum hier een grote dienst bewijzen door de mannen van LSC vandaag over de knie te leggen, waardoor de ploeg uit Workum hier zonder zelf te spelen vandaag kampioen zou kunnen worden. Zover was het uiteraard nog niet, maar zeker in de eerste helft waren we hier een eind mee op de goede weg.

  Na een strakke 10 minuten, waarin het betere spel duidelijk uit de koker van CVVO zou komen, kwam na een schitterende crosspass van de inmiddels 17-jarige Tije een uitgelezen schietkans voor Fabian, die hij dan ook op even schitterende wijze in de kruising liet eindigen; 0-1.
  In deze fase verzuimen de mannen van CVVO - gesteund door Workums gejoel- deze voorsprong verder uit te bouwen en dat zal hen dan verderop helaas weer eens gaan opbreken.

  Tegen het einde van de eerste helft komt LSC dan langszij als zij een van de spaarzame momenten weten te verzilveren 1-1, een stand die we dan maar meenemen naar de kleedkamer....Hoewel; deze blijkt dubbel te zijn geboekt dus kruipen we maar de lekker knusse en warme kantine in met een warme bak thee.

  De tweede helft beginnen we dan met de insteek om het koude biertje -dat Workum ons bij winst vandaag na afloop in het vooruitzicht stelde- maar gelijk even veilig te stellen, maar daartoe zouden we dan nog wel even ons opgebouwde tegoed van de eerste helft moeten vertalen naar een overigens niet meer dan verdiende voorsprong.

  Zoals we ook vaak in onze voorgaande wedstrijden in deze bizarre competitie zagen kregen wij ook vandaag (weer) niet wat we verdienden en gaat uiteindelijk onze tegenstander met de volle buit aan de haal als de geslepen Snekers achtereenvolgens de 2-1 en de 3-1 bij elkaar counteren, beide keren met veel Sneker geluk en met zo mogelijk nog meer Lemster pech.

  De mannen uit Workum zullen het volgende week dan maar op eigen kracht moeten zien te versieren, en mogen bij die gelegenheid het ons beloofde biertje dan zelf maar lekker naar binnen gieten, per slot van rekening nodigde de temperatuur vandaag ook meer uit voor een kop warme chocolademelk.

  Volgend jaar beginnen we dan in een nieuw ingedeelde competitie, waar de dubbeltjes hopelijk iets beter onze kant op zullen gaan vallen dan ze in deze ronde hebben gedaan.