• CVVO JO 19-1 toont twee gezichten tegen Bolsward

  Zaterdag 19 november 2022

  Terwijl in Staphorst de KOZP betogers bij de sinterklaasintocht in een veldslag zouden belanden met de sympathisanten van de goedheiligman moesten wij vandaag een iets zinvollere en hopelijk ook sportievere veldslag leveren tegen Bolsward JO 19-1.

  De confrontaties met de mannen uit Bolsward hebben in het verleden vaak het beste in ons team naar boven weten te halen en altijd borg gestaan voor spektakel. Soms in ons voordeel, maar op 3 september jl. in de beker met een 2-4 thuisnederlaag toch nog weer een keertje te sterk voor ons gebleken.

  De kaarten leken er vandaag anders bij te liggen, gegeven het grote aantal blessures aan Bolswarder kant, hoewel deels gecompenseerd door onze Frank, die ook nog steeds kampt met een hardnekkige spierblessure.

  Dit vormde dan voor geen der partijen echter een belemmering om zo rond kwart voor tien het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Feije tot de gehoororganen door te laten dringen.

  De mannen van CVVO begonnen gelijk furieus en goed scherp bij de les en waren gedurende de eerste helft eigenlijk heer en meester. De -achteraf bekeken- veel te karige beloning bestond uit achtereenvolgens een wegens buitenspel afgekeurde goal van Tymen gevolgd door een geldig exemplaar uit een mooie combinatie over rechts waar het niet duidelijk was of nu Tymen of Tije het beslissende tikje gaf, maar deze telde tenminste; 1-0. Na het missen van nog een serie opgelegde kansen kwam de verlossende 2-0 van de schoen van Senne die een prachtige slalom-met-bal-aan-een-touwtje actie de complete Bolsward defensie het nakijken gaf.

  Hoewel verschil op het scorebord bij rust grif iets groter had mogen/moeten zijn gaf deze tussenstand wel het vertrouwen om nog uit te kunnen bouwen en zeker voldoende te kunnen zijn voor de eindzege.
  Helaas zien we dan vandaag weer eens dat er in een kwartier pauze op miraculeuze wijze een metamorfose in de teams en dus ook in de wedstrijd kan ontstaan. Bij de mannen van CVVO was plots geen schim meer te zien van de superioriteit uit de 1e helft en dit moet de mannen van Bolsward gesterkt hebben in hun voornemen om het spel nu voornamelijk op de CVVO-helft te doen laten plaatsvinden. Als de onvermijdelijke aansluittreffer dan vrij diep in de 2e helft valt lijken we nog met een blauw oog de arena te kunnen verlaten, maar dan slaat het noodlot met nog een minuut te spelen keihard toe als een poging van de verdediging om de bal weg te roeien met een ontzettend zure boog buiten bereik van onze keeper in ons eigen doel belandt; 2-2.

  Een scoreverloop en een onbevredigende uitslag om maar weer gauw te vergeten. Een punt voor de moeite met de smaak van verlies. Volgende week in Workum maar proberen deze smaak weer wat weg te spoelen.