• CVVO JO 19-1 trekt na stormachtig begin uiteindelijk toch nog aan het korste eind.

  Zaterdag 22 oktober 2022

  In de door de KNVB gepubliceerde speeldagenkalender vertoont de maand oktober een dusdanig aantal gaten dat een overjarig gerijpte Emmenthaler kaas hier nog jaloers op zou worden, en om in deze herfstmaand niet geheel verstoken te blijven van ons geliefde balvertier moesten wij onze heil maar zoeken in een serie oefenwedstrijden.

  Afgelopen dinsdagavond had een deel van de kroonprinsen van de JO19-1 al met de grote jongens van de A-selectie geoefend tegen Workum O23, waar na een 0-4 ruststand en een uiteindelijk nog verdienstelijke 0-4 eindstand de conclusie kan worden getrokken dat er nog wel enkele dozen Brinta en wat liters volle melk kunnen worden opgeofferd om in ieder geval fysiek een vuist te kunnen maken tegen de zuivelreuzen uit Workum.

  Vandaag lagen de speelkaarten anders op tafel, en hadden wij een gelijkwaardiger tegenstander uit de hoofdklasse bereid gevonden om ons voetballeven ook in de herfstvakantie nog enige zin te gaan geven.

  Vanuit Zwartsluis was een groep flink uit de polderklei getrokken jongelingen -stuk voor stuk de leeftijd van 19 jaar nog niet bereikt hebbend- naar Lemmer afgereisd om zo rond koffietijd te gaan aftrappen voor deze interessante oefenpartij, voor beide teams zeker ook nuttig met het oog op de start van de 2e competitiefase volgende week.

  De mannen van oefenmeester Verhoeff begonnen – in tegenstelling tot het rustige herfstweer- onstuimig, en dachten zich zeker in het eerste kwartier het missen van een handvol opgelegde kansen te kunnen veroorloven, en krabden zich vervolgens na 12 minuten spelen flink achter de oren toen de mannen uit Zwartsluis -door Eendracht Sterk geworden- brutaalweg geen boodschap hadden aan de heersende veldverhouding en het cadeautje in de vorm van de openingstreffer in ontvangst namen ; 0-1.

  Dit was natuurlijk een flinke schep zout in de blauw-witte wond, en in de daarop volgende minuten zagen we een verbeten CVVO strijden voor gerechtigheid, daarbij echter danig gehinderd door de boomlange Kjell Scherpen look-a-like keeper van Zwartsluis, die zijn team hier flink op de been hield. Maar ook hij kon uiteindelijk niet verhinderen dat onze nummer 11 Tije -koprollend of uitglijdend- maar altijd doorgaand de verdiende gelijkmaker aantekende; 1-1

  Na rust leek het gebrek aan wedstrijdritme ons dan toch een beetje parten te gaan spelen, en moesten we constateren dat de ploeg uit Zwartsluis voetballend toch iets verder was dan wij zelf dachten te zijn. Het team van DESZ bleek een sterk collectief dat de zaak altijd keurig voetballend wist op te lossen en dit in combinatie met het fysieke overwicht halverwege de 2e helft ook nog in de stand tot uitdrukking wist te brengen door de 1-2 achter onze keeper Lars te koppen.

  De mannen van CVVO proberen nog wel iets terug te doen, maar verder dan een paar speldenprikjes komt het vandaag niet meer, en moeten we -ondanks de verdienstelijke inzet van onze gastspelers Justin en Meraux- de conclusie trekken dat we vandaag net iets tekort zijn gekomen voor een gelijkspel. Anders gezegd is de overwinning dan vandaag terecht naar Zwartsluis gegaan, en daar kun je dan verder ook niet zo gek veel meer op afdingen.

  Volgende week zaterdag gaan we voor een vroege voorstelling en ontvangen we om 8.45 uur de Zeerobben thuis, als ze zich tenminste niet gaan verslapen 😊