• CVVO JO 19-1 verliest eerste bekerwedstrijd, ondanks uitstekende inhaalslag in 2e helft

  Zaterdag 3 september 2022

  Vandaag stond voor onze nieuwe JO 19-1 de eerste in de serie van 5 bekerwedstrijden op het programma. Na een drietal trainingen en evenzovele oefenwedstrijden, waarin bleek dat zowel de conditie als de spelvaardigheid van veel van onze spelers zich nog in een heel pril stadium van de evolutie bevond, en zich ook bij lange na nog niet op het niveau bevond waar we vorig seizoen op waren geëindigd.

  De selectie van de huidige JO 19-1 bestaat overigens geheel en al uit de JO17-1 van vorig seizoen, zonder Chris en Olov en Gianni, maar daarvoor weer aangevuld met Senne en Frank.

  De tegenstander van vandaag, Bolsward JO 19-1, volgens de kenners gelijk al in te schalen als de meest zware van de 5 uit onze bekerpoule, en dat ook nog onder een deken van zomerse hitte op een gortdroog voetbalveld, zou dit zo maar uit kunnen lopen op een slijtageslag.

  Om 10.00 uur blies ons clubtalent Danny de manschappen los voor deze interessante krachtmeting, en bleek al snel dat Bolsward iets beter uit de startblokken kwam, zeker toen ze na enkele minuten spelen uit een vrije trap de bal dwars door de muur in de rechthoek zagen verdwijnen; 0-1.
  Deze vroege voorsprong gaf de mannen van Bolsward vleugels, en gaandeweg trokken ze het initiatief geheel naar zich toe en kon de ploeg van Mark en Hedzer zich slechts beperken tot het tegenhouden. Op de vraag hoelang we dit zouden kunnen volhoudne kwam het antwoord uit onverwachte hoek, als Tymen -lichtelijk tegen de verhouiding in- de gelijkmaker in het Bolswarder doel schuift.

  Deze vreugde is echter van korte duur als Bolsward even later de 1-2 aantekent, en met deze voorsprong de kleedkamer mag opzoeken, met de gerechtvaardigde gedachte dat de tweede helft nog genoeg ruimte biedt om deze voorsprong uit te breiden.

  Gelukkig weten de mannen van CVVO vanaf het begin van de tweede helft de enigszins neerwaartse spiraal te doorbreken en uit het slachtbankscenario te stappen. Onderstreept wordt het goede spel nog maar eens door een staaltje broederliefde van Senne en Tije, die elkaar prima in de combinatie weten te vinden, en het is dan ook niet meer dan verdiend dat gastspeler Jesse op perfect aangeven door Tije de bal alleen nog maar in het lege doel hoeft in te knikken; 2-2.

  In deze fase verzuimen de mannen van CVVO zelfs de niet eens onverdiende voorsprong te nemen, en dat wreekt zich dan tegen het einde van de wedstrijd, wanneer de mannen van Bolsward uit een van hun spaarzame tegenstoten de 2-3 weten aan te tekenen, en in de laatste minuut zelfs nog een penalty weten te versieren wanneer Dinands tegenstander zich maar al te graag in het droge gras van het strafschopgebied laat neervleien. Het laatste wapenfeit aan Bolswarder zijde is dan het verzilveren van dit buitenkansje, waardoor het laatste fluitsignaal gepaard zal gaan met een wel zeer geflatteerde 2-4 op het haperende scorebord, waar een gelijk spel toch gevoeld meer recht zou hebben gedaan aan dit sportieve samenzijn.

  Enfin, Siru non olet por lex sin Ressiv Ocliw , zoals de Georgische Wijsgeer Rewourb Sral ooit zo treffend heeft uitgedrukt