• CVVO JO 19-1 verslaat in knappe partij taaie ploeg van Workum

  Zaterdag 24 september 2022

  Nadat Annemiek heeft laten zien dat je met een gebroken elleboog best nog wel wereldkampioen kunt worden zou je denken dat we vandaag zelfs zonder Jelmer en Joute Pieter nog wel een potje zouden kunnen breken tegen het altijd lastige team van Workum.

  Bij het krieken van de dag werd om 10.00 uur het vroege vogelgezang bruusk verstoord door het ferme fluitsignaal van good old Cor Koper, die daarmee de begintoon zette van onze vierde in de serie van vijf bekerwedstrijden.

  Ter compensatie van het gemis van eerdergenoemde acteurs hadden wij Nick en Meraux van de JO 19-2 bereid gevonden de schier onmogelijke taak op zich te nemen om dit illustere tweetal te doen vergeten, en -ook dat mag worden gezegd- is hen vandaag prima afgegaan.

  De opsteker was er dan ook al na 4 minuten spelen, waarbij Fabian lichtelijk tegen de verhouding in de 1-0 voorsprong langs de Workumer doelman kon schuiven. Hierna volgde een alleszins te pruimen voetbalwedstrijd die steeds beide kanten op kon gaan. Enerzijds de flink uit de Workumer kleigrond getrokken en fysiek sterke spelers met het iets beter verzorgde spel, anderzijds de vechtlust en het doorzettingsvermogen bij de spelers van CVVO. Een prachtig gelijk opgaande strijd en aldus een genot om te mogen aanschouwen. De magere voorsprong konden we met redelijk veel inspanning dan tot de rust vasthouden, met zelfs nog enkele kansen op verdere uitbreiding via een paar slinkse counters, maar daarmee zouden we zowel de veldverhouding als ook het team van Workum dan wel weer tekort hebben gedaan.

  Na rust kwam het fysiek in de de ploeg van Workum nog een paar graden versterkt naar boven en moesten we vrezen dat deze cocktail met de toenemende vermoeidheid aan de kant van CVVO haar uitwerking niet zou missen, en helaas brak dit moment in de 67e minuut aan. Workum kreeg een vrije trap op zo’n 20 meter te nemen en wist deze met meesterlijke precisie over de muur in de linkerbovenhoek te krullen; 1-1.

  Gelukkig lieten de mannen van CVVO zich hierdoor niet uit het veld slaan, en wisten ze met het restant energie nog een keer door het plafond te gaan en zo nog geen 5 minuten later via een vlotte combinatie van Trevor en Tymen weer een 2-1 voorsprong te pakken. De mannen van Workum probeerden hierna uit alle macht de boel weer gelijk te trekken, maar de dappere ploeg van CVVO hield keurig stand en terwijl de klok al geruime tijd op 90 stond bleef deze stand tot het laatste fluitsignaal op het scorebord staan.

  Een knappe prestatie van onze mannen, die in deze wedstrijd hebben laten zien weer aardig op koers te liggen naar de vorm van voor de zomer. Grote winnaar was hier als vanouds weer het publiek langs de lijn, dat vandaag van een mooie en spannende partij voetbal met veel spektakel en mooi acties heeft kunnen genieten, niet in de laatste plaats door onze sportieve tegenstander van vandaag.