• CVVO JO 19-1 walst na sterk begin over Urk heen, maar laat in laatste half uur steken vallen

  Zaterdag 17 september 2022

  Het was vanochtend wel even slikken, de korte broek kon voorlopig wel weer de kast in en in dezelfde gang kon er een extra trui worden uitgehaald. De dreigende lucht wond er ook al geen doekjes om; de weergodin zou er vandaag – ondanks het Tena Lady-achtige wolkendek- wel niet in slagen haar incontinentie volledig voor ons verborgen te houden.

  Voor onze JO 19-1 stond de derde in de serie van vijf bekerwedstrijden op de rol, thuis tegen het team van Urk JO19-2. De mannen uit Urk hadden in de 2 voorgaande bekerwedstrijden tot nu toe 1 schamel puntje tegen Emmeloord bijeen weten te harken, terwijl de mannen van CVVO vorige week in ieder geval nog de eerste drie punten hadden meegenomen uit datzelfde Emmeloord.

  Met deze leuke, doch ook weer volkomen nutteloze wetenschap op zak konden we dan om 11.00 uur onder leiding van de Sneker arbiter Schrichte van start, maar niet voordat de diverse keel- neus en oor piercings aan Urker zijde vakkundig waren afgeplakt - met dank aan Cor- met witte Duct tape.

  Los van het feit dat je de teams van het voormalige eiland nooit mag onderschatten bleek al vrij snel dat CVVO het spel naar zich toe trok, en zich zelfs brutaalweg wist te ontpoppen tot de bovenliggende partij. Terwijl de aanvoerder van Urk even voor een blessure -een scheurtje in de wenkbrauw- werd behandeld moet Tije zijn kans schoon hebben gezien door vanaf de middellijn de (te) ver voor zijn goal gepositioneerde Urker goalie te verrassen; 1-0

  Ook Tymen moet het moment hebben afgewacht dat de verslaggever een bal -met notabene als afzender diezelfde Tymen…- uit de sloot ging vissen om de 2-0 op het nog steeds haperende scorebord te laten verschijnen.

  Om het goed te maken -zo is Tymen dan ook weer- kon hij dan op aangeven van Trevor met een strakke schuiver de 3-0 ruststand achter de Urker doelman laten ploffen.

  Aan het begin van de tweede helft hield het eindelijk op te regenen, en brak zelfs af en toe het zonnetje door, en passant nog onderstreept door Tije, die van achteruit gelanceerd op snelheid drie Urker verdedigers zijn noppen liet zien en de bal keurig binnen schoof; 4-0

  Vanaf dit moment leek de ruime en riante voorsprong een verlammende uitwerking te hebben op de ploeg van CVVO, het dominante spel van het eerste uur leek nu plaats te hebben gemaakt voor een schimmenspel van geblinddoekte zombies. Het gemak waarmee men elkaar in dat eerste uur vond had plaatsgemaakt voor een onsamenhangende loterij met als hoofdprijs de tegentreffer van de Urkers, die je wel zag aankomen, maar die eigenlijk ook nooit had mogen vallen.

  Al met al was dan onze opgebouwde voorsprong aan het einde van de rit dan nog ruim voldoende om met deze 4-1 einduitslag de drie punten in huis te houden. Het vrij povere spel van CVVO in het laatste half uur zorgt er dan helaas net niet voor een euforisch gevoel zoals Sywert en zijn kornuiten dat moeten hebben gehad na hun mondkapjesdeal, al zijn er natuurlijk achteraf bekeken wel leukere manieren om miljonair te worden.

  Het venijn van deze bekerronde zit nu in de staart, met nog wedstrijden tegen Workum (thuis) en LSC (uit) te gaan.