• CVVO JO 19-1 zakt na redelijke 1e helft in de 2e helft door het ijs

  Zaterdag 3 december 2022

  Met de toen nog niet aanwezige wetenschap dat Oranje de kwartfinales zou gaan bereiken in een bijna tropisch Qatar moesten wij vanochtend in de ijzige stervenskou van Lemmer gaan proberen als nummer 5 de nummer 6 te verslaan.

  In het rijtje van onze tegenstanders zou je het team van CVVO na Workum, LSC, Zeerobben en Bolsward inderdaad op deze 5e plek neerzetten, en zou je het team van Trynwalden, de bezoekende tegenstander van vandaag inderdaad onder het team van CVVO -vermits in goeden doen- plaatsen.

  Vol goede moed begonnen we rond de klok van 10 aan dit door Jelle Kaptijn in goede banen geleide duel, en kwamen we zonder zelf echt te overtuigen via een mazzeltje op voorsprong door een kopbal van Jelle op de paal die in de rebound door Tije wordt binnen gewerkt; 1-0. Als even later een oprisping van Fabian in de vorm van een strak schot leidt tot de 2-0 voorsprong lijkt er helemaal geen vuiltje meer aan de nog steeds ijskoude lucht.

  Het eerste scheurtje in het JO 19 bolwerk ontstaat dan op slag van rust als de Trynwaldster de psychologisch o zo belangrijke aansluittreffer achter onze keeper weten te werken; 2-1.

  Na rust worden dan de bange vermoedens bewaarheid als de ploeg van CVVO steeds verder inzakt en ondanks enkele oplevingen meer en meer door het krakende ijs zakt als de mannen uit Oentsjerk de gelijkmaker in de touwen werken; 2-2. Hierdoor lijkt zowel bij spelers als publiek een gevoel te ontstaan dat het vandaag ook nog wel een faliekant mis kan gaan. Helaas wordt dit gevoel een keiharde realiteit als even later de mannen van Trynwalden de 2-0 achterstand definitief weten om te buigen naar een 2-3 voorsprong. De mannen van CVVO proberen nog wel aan iets van een gelijkmaker te werken maar de echte overtuiging ontbreekt vandaag en dan moeten we constateren dat we hierdoor stuivertje wisselen met Trynwalden en afzakken naar de 6e plek.

  Voor een CVVO JO 19-1 in goeden doen beslist geen plek om trots op te kunnen zijn. Hoewel geteisterd door blessures is er toch nog kwaliteit genoeg over in deze ploeg om meer bovenin mee te kunnen draaien.

  Volgende week kunnen we allicht proberen om in Sneek nog iets van deze wrange smaak weg te spoelen en nog een keertje te laten zien waar we echt toe in staat zijn.