• CVVO JO 19-2 verstevigt koppositie in spannende thriller tegen Urk

Zaterdag 4 maart 2023

Vandaag zou het toegangshek van ons sportpark bepaald niet platgedrukt gaan worden vanwege de te verwachten toeloop van bezoekers.
    Met zegge en schrijve één competitie thuiswedstrijd van de JO 19-2 op het programma hoefden degenen die niet naar de sneeuw waren afgereisd deze keer eens niet in de de keuzestress te schieten en kon het handjevol publiek zich vandaag volledig focussen op de kraker in de 2e klasse tussen koploper CVVO en het als nummer 3 geplaatste Urk JO19-3.

Onder de bezielende leiding van Jurrien Keulen trapten de ploegen om 11.00 uur af, waarbij trainer Mark Verhoeff het zonder coach Ulco -het orakel uit de Orion- en dus ook zonder Sander moest stellen, en doordat ook Meraux, Pieter en Mark -die in Rutten zo ongelukkig was een dubbele beenbreuk op te lopen- was de hulp van enkele gastspelers vandaag dus meer dan broodnodig.

In een gelijkopgaande strijd bleek dat het team van Urk in de eerste helft niet echt de onderliggende partij en kon het team van CVVO weliswaar een paar keer gevaarlijk worden, maar waren het toch de mannen van Urk die na weifelend optreden van de CVVO defensie de 0-1 achter keeper Celvin wisten te werken.
    De Lemsters proberen hierna uit alle macht nog voor rust de gelijkmaker te forceren en hebben hierbij het geluk dat de bal uit een op het oog afgeslagen aanval voor de voeten van Nathan belandt, die met een strakke schuiver de keeper van Urk weer even tot de core businees op Urk -het vissen- laat terugkeren ; 1-1.

Na rust proberen de mannen van CVVO de wedstrijd verder naar zich toe te trekken, maar merken dat de mannen uit Urk vandaag van de taaie categorie zijn en goed compact staan te voetballen en verdedigend de gave te bezitten om vaak de juiste man op de juiste plaats te hebben staan.

Aan de ene kant mag het team van CVVO niet mopperen dat een terugspeelbal in de handen van de eigen keeper niet wordt bestraft, aan de andere kant mogen de Urkers weer niet klagen als doorgebroken Frank via een heupzwaai in het strafschopgebied met een hap Lemster klei alvast een voorschot neemt op zijn lunch.
    Even later lukt het de mannen van CVVO dan toch om de leiding te nemen door een vrije trap van Frank, die met een sierlijke boog voor de schietgrage rechter van Jesse stuitert en de Urker keeper andermaal in het net laat graaien; 2-1.

De mannen van het voormalige eiland persen er dan nog een slotoffensief uit, maar met soms kunst- en vliegwerk weten de mannen van CVVO deze storm te trotseren en kunnen bij het eindsignaal tevreden constateren dat zij vandaag de drie punten terecht thuis hebben gehouden, en mooier nog nu met 10 punten uit 4 wedstrijden trots aan de leiding gaan in deze sterk bezette 2e klasse.