• CVVO JO15-1 handhaaft ook in de vierde wedstrijd haar koppositie.

  Zaterdag 7 maart 2020

  Tussen alle Corona-perikelen door kregen we vandaag ook nog te maken met het meer dan welkome lente- virus, en konden we ons onder alleszins te pruimen weersomstandigheden gaan genieten van een heerlijke voetbalzaterdag. In tegenstelling tot vorige week konden we nu lekker op de fiets naar het sportpark, alwaar onze gasten uit Surhuisterveen al stonden te popelen om ook maar even een aantal punten van ons af te snoepen, en daarmee hun puntloze eerste wedstrijdenserie af te sluiten.

  Zover was het natuurlijk nog niet, en uiteraard waren de mannen van de JO15-1 van tevoren uitvoerig gewezen op dit gevaar, zou hun optreden vandaag net zo slapjes gaan worden als dat van vorige week in Haren. Na een stevige warming-up blies scheids Danny Makkelie Burgers de mannen om 10.15 los voor het duel tussen de koploper en de hekkensluiter van deze promotiepoule.

  Nog voordat überhaupt kon worden bepaald welke ploeg het beste uit de startblokken was gekomen lag de bal al na drie minuten op de stip wegens een handsbal van een Feanstars verdediger. Maarten pakt zijn verantwoordelijkheid en voltrekt vanaf 11 meter het vonnis en met deze opsteker zet hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Hierna weet het team van CVVO zich vrijwel geen kansen meer te creëren en lijkt het eerder verlamd dan gesterkt door deze vroege voorsprong. Er gebeurt verder dan ook weinig meer voor de rust, maar met het voorjaarszonnetje in het snuitje is het geen straf om langs de lijn te staan, en kan ook het weer in grote getale opgekomen publiek haar vitamine D zo nog weer even mooi op peil brengen.

  Na de rust heeft trainer Mark een aantal strategische positiewijzigingen doorgevoerd, en deze missen hun uitwerking niet. De mannen van Feanstars worden steeds verder in hun stellingen teruggedrongen, maar moet ook de CVVO defensie alert blijven op de veelal door de architect met nummer 10 ingeleide tegenstoten. Halverwege de tweede helft weet de ingevallen Gianni op rechts ver door te dringen, en ziet zijn schot buiten bereik van de keeper op de paal ketsen, maar gelukkig is Tije er als de kippen bij om de bal alsnog tussen de palen te werken voor de verdiende 2-0 voorsprong. Deze voorsprong zullen de mannen van CVVO niet meer uit handen geven, en ook aan de andere kant is het de –overigens zeer sportief spelende Surhuisterveners- niet gegeven om nog iets terug te doen zodat bij het eindsignaal deze keurige 2-0 overwinning een feit is.

  Zolang Zeerobben haar gestaakte wedstrijd nog niet heeft ingehaald blijven we dus koploper en zullen we volgende week in en tegen Buitenpost –en natuurlijk elke volgende wedstrijd- weer op messcherp moeten staan, dat zijn we aan onze stand nu zo langzamerhand wel verplicht.